Došao je i taj dan: Kylian Mbappe donio odluku o budućnosti, sve je saopštio PSG-u

Rekao 'ne' Parižanima

Došao je i taj dan: Kylian Mbappe donio odluku o budućnosti, sve je saopštio PSG-u

Edmir Škorić

Prema pisanju francuskog lista L'Equipe, Kylian Mbappe ne želi da produži ugovor s PSG-om.

Mbappe, koji je bio tragičar Francuske na Euru promašivši odlučujući penal protiv Švicarske u osmini finala, navodno je obavijestio PSG da neće produžiti ugovor, mada će ostati do kraja naredne sezone kako bi ispoštovao ugovor do kraja.

Francuz ima plan da narednog ljeta kao slobodan igrač napusti Pariz, a to bi uveliko poremetilo planove PSG-a koji bi mogli bez odštete izgubiti svog najboljeg igrača koji je plaćen 180 miliona eura Monacu u ljeto 2017.godine.

Ovaj Mbappeov potez primakao ga je Real Madridu, koji ga je namjeravao kupiti već ovog ljeta, no sada će čekati kraj sezone i uz to raditi na dogovoru sa igračem.

Osim Reala, Mbappea prati i Liverpool. 22-godišnjak je u Francuskoj ukupno odigrao 148 ligaških mečeva i postigao je 107 golova uz 42 asistencije. U Ligiprvaka ima 27 golova uz 17 asistencija na 45 odigranih utakmica.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, nedavno je jednom izjavom Mbappe donekle nagovijestio ovakav scenarij u Parizu.

"Moram da donesem pravu odluku i da otvorim sebi sve mogućnosti i šansu da izaberem najbolju, što neće biti nimalo lako. Nalazim se u klubu u kojem sam sretan. Osjećam se veoma dobro, ali da li je to mjesto najbolje za mene? Nemam još uvijek odgovor na to pitanje", rekao je Mbappe.

Top Komentari

Arnel925
Dobrodošao u Real Madrid
10 3
AmarBolan
Kad sportsport.ba kaze da nece produziti ugovor sa PSG-om, onda logicno da nece... logicno.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi