PSG dovodi novog trenera, a za njegov dolazak zalaže se lično Neymar!

Galtier postaje bivši

PSG dovodi novog trenera, a za njegov dolazak zalaže se lično Neymar!

E. Ganibegović

PSG ponovo nije uspio da ostvari svoj veliki san, a to je osvajanje Lige prvaka. Cijenu će, između ostalih, platiti i trener, a za dovođenje novog zalaže se lično Neymar, jedna od najvećih zvijezda ovog tima.

Liga prvaka ostaje nadosanjani san za PSG. Drugu sezonu u nizu ispali su u osmini finala ovog takmičenja, ovaj put od Bayerna nakon poraza u obje utakmice.

Kako to obično biva, među prvima bi cijenu trebao platiti trener. Tako bi Christophe Galtier nakon samo jedne sezone mogao napustiti Park prinčeva.

U Parizu su već sve isprobali. Bili su tu Carlo Ancelotti, Laurent Blanc, Unai Emery , Thomas Tuchel, Mauricio Pochettino, sada Christophe Galtier, ali niko nije uspio osvojiti Ligu prvaka.

Najbliže tome bio je Thomas Tuchel koji je Parižane 2020. godine odveo u finale gdje su izgubili od Bayerna kojeg je upravo on preuzeo prije nekoliko dana.

Iako je do kraja sezone ostalo još dva mjeseca i PSG ima sigurnih šest bodova prednosti u Ligue 1 ispred Lensa, zna se da će trener Galtier na ljeto otići.

Oglasi

Neymar već na umu ima nasljednika iz snova. Barem tako misle u "RMC Sportu". Prema navodima novinara pomenutog medija, Brazilac se zalaže da Luis Enrique postane novi trener PSG-a.

Trenersku karijeru je počeo u mlađim selekcijama Barcelone, kasnije je iskustvo stjecao u Celti Vigo i Romi. U Kataloniju se vratio 2014. godine. Nakon tri godine mogao se pohvaliti Ligom prvaka, tri Kupa kralja i dva nacionalna prvenstva, a jedan od glavnih igrača u njegovom timu tada je bio upravo Neymar. 

Od 2018. godine, uz višemjesečnu pauzu, vodio je špansku reprezentaciju do Svjetskog prvenstva u Kataru, odnosno do ispadanja u osmini finala od Maroka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ostaje da se vidi šta će biti od svega, jer nisu Neymar i PSG jedini koji bi htjeli da dovedu Luisa Enriquea.

Interes za njega pokazao je i Chelsea nakon otpuštanja Grahama Pottera, no na kraju su se ipak odlučili za klupsku legendu, Francka Lamparda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi