"Lewandowski više ne jede za istim stolom kao Haaland i Mbappe"

Jaka poruka španskog "Sporta"

"Lewandowski više ne jede za istim stolom kao Haaland i Mbappe"

E. Ganibegović

Robert Lewandowski odavno nije u svojoj prepoznatljivoj formi. Krenuo je dobro u sezonu, no u posljednje vrijeme je meta sve češćih kritika, a sada je stiglo i za njega bolno poređenje od strane španskog "Sporta".

Poljski napadač Robert Lewandowski nedavno je nanizao razočaravajućih pet utakmica bez gola. Uspio je prelomiti u susretu s Elcheom, koji je završio s dva pogotka na svom kontu.

Ipak, Poljak je u srazu s Real Madridom ponovno razočarao. Uputio je samo jedan šut u okvir gola na toj utakmici, a Barcelona je poražena s 0:4 i ostala je bez finala Kupa kralja. 

Španski mediji također su skrenuli pažnju na pad u igri Roberta Lewandowskog. Novinari "Sporta" su naglasili da je Poljak ove godine postigao samo devet golova.

"Lewandowski više ne jede za istim stolom kao Haaland i Mbappe", stoji u tekstu. I Erling Haaland i Kylian Mbappe bolji su od Poljaka. 

Napadač Manchester Cityja ove je godine zabio već 15 golova, a Francuz 13. Brojke Lewandowskog ostavljaju ga daleko iza velikih zvijezda evropskog fudbala.

Oglasi

Lewandowski je lošiji od ostale dvojice uzimajući u obzir i cijelu tekuću sezonu. Haaland je do sada zabio 42 gola, Mbappe 31, a Lewandowski 27.

Novinari u Španiji su primijetili i da Poljak sada ima manji prosjek golova nego prethodnih godina u Bayernu. U aktuelnom takmičenju to je 0,77 golova po utakmici, dok je u zadnje tri sezone u dresu Bayerna zabijao redom 1,17, 1,20 i 1,09 golova po utakmici.

"Sve ukazuje da bi godine mogle utjecati na raspoloženje Lewandowskog", zaključili su novinari "Sporta".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako pogledamo prosjek golova ove i u prethodne tri sezone, na svoje bi mogli doći i kritičari koji su govorili kako mu je lako da zabija u Bundesligi, te da tako neće ići u Španiji. 

Šansu da popravi dojam i vrati se na golgeterske staze Lewandowski će imati u ponedjeljak kada Barcelona igra ligaški meč protiv Girone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi