Oglasio se Kylian Mbappe nakon izbacivanja Barcelone - U Parizu bi mogli biti bijesni na njega!

Postigao je dva gola sinoć

Oglasio se Kylian Mbappe nakon izbacivanja Barcelone - U Parizu bi mogli biti bijesni na njega!

Eldar Ganibegović, foto: EPA

Kylian Mbappe bio je jedan od junaka pobjede PSG-a nad Barcelonom. Postigao je dva gola i trasirao svom timu plasman u polufinale Lige prvaka, a nakon utakmice je dao i zanimljivu izjavu. 

Sinoć su revanš utakmicu četvrtfinala Lige prvaka igrali Barcelona i PSG. Francuski tim slavio je 4:1 i tako s ukupnih 6:4 prošao dalje.

Barcelona je slavila u prvoj utakmici u Parizu s 3:2, povela je i sinoć na domaćem terenu, ali je onda crveni karton Arauja preokrenuo meč i PSG je postigao četiri gola do kraja.

Kylian Mbappe je postigao posljednja dva pogotka i tako donio PSG-u plasman u polufinale Lige prvaka gdje će igrati dvomeč protiv Borussije Dortmund s kojom su igrali i u grupnoj fazi.

Nakon utakmice, jasno, Kylian Mbappe bio je "meta" novinara. Francuska zvijezda dala je izjavu, no dio nje će sigurno naljutiti mnoge Parižane.

"Uvijek sam bio ponosan što sam Parižanin otkad sam ovdje. Čak i da smo izgubili, bio bih ponosan.

Oglasi

Ponosan sam što predstavljam klub iz glavnog grada moje zemlje, za mene je to posebno jer sam ovdje odrastao. Doživjeti posebne večeri poput ove kao Parižanin je sjajno. Prošli smo još jednu fazu, moramo ostati mirni.

Naravno da želim da osvojim Ligu prvaka s PSG-om. Imamo odličnu ekipu i učinit ćemo sve da stignemo na Wembley (tu se igra finale, op. a.).

Mi smo sjajan tim, vrijedno smo radili ovih šest dana. Uvijek smo bili opsjednuti idejom da ćemo ovdje pobijediti. Ovo je veliki dan za klub, za sve koji ovdje rade. Čestitam ekipa", rekao je Kylian Mbappe.

On je u februaru najavio da će na kraju sezone napustiti klub kada mu istekne ugovor. Gotovo je sigurno da ide u Real Madrid, pa zbog toga sigurno nije momenat da se diči time što je Parižanin, barem ne iz ugla navijača PSG-a.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ujedno će tako ovo biti i posljednja šansa za Mbappea da osvoji Ligu prvaka s PSG-om (ako se ne vrati u budućnosti). Podsjetimo, 2020. godine je bio najbliži kada je u onoj korona sezoni u finalu s 1:0 bio bolji Bayern. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi