Noć je prošla, a pakao je tek nastao: Za Ronalda Arauja osvanulo je najgore jutro u životu
Ronald Araujo sinoć je dobio crveni karton i nakon toga je PSG deklasirao i izbacio Barcelonu.

Urugvajac na meti uvreda

Noć je prošla, a pakao je tek nastao: Za Ronalda Arauja osvanulo je najgore jutro u životu

Eldar Ganibegović

Bacelona je sinoć u džepu imala polufinale Lige prvaka. Sve je palo u vodu nakon crvenog kartona Ronalda Araujam, poslije kojeg se PSG razgoropadio i izbacio Katalonce. Jutro nakon utakmice nikako po lijepom neće pamtiti pomenuti Barcelonin defanzivac.

Sinoć su se u revanš utakmici četvrtfinala Lige prvaka sastali Barcelona i PSG. Rezultatom 4:1 slavio je francuski tim i s ukupnih 6:4 prošao u polufinale gdje će za protivnika imati Borussiju koja je izbacila Atletico Madrid.

Barcelona je u prvoj utakmici u Parizu slavila rezultatom 3:2, a sinoć je pogotkom Raphinhe povela 1:0 i imala je u džepu plasman u polufinale. Sve do crvenog kartona Ronalda Arauja.

Igrala se 29. minuta kada je urugvajski defanzivac kao zadnji igrač odbrane oborio protivničkog fudbalera koji je ulazio u gol šansu, te mu je pokazan crveni karton i pored bure protesta domaćih.

Istvan Kovacs je bio siguran u svoju odluku, a Xavi Hernandez je reagovao tako što je umjesto Yamala u igru uveo Martineza. No, nije mu pomoglo jer je PSG preko Dembelea stigao do izjednačenja u 40. minuti.

Oglasi

Golovima Vitinhe i Mbappea (2) u drugom poluvremenu PSG je stigao do uvjerljive pobjede protiv španskog velikana, a jutro nakon utakmice bura se ne stišava. Naročito je teško Ronaldu Arauju.

Navijači na društvenim mrežama upućujumu svakakve uvrede, te je sigurno da će mu ovo jutro kada bude sve to čitao ostati upamćeno kao jedno od najgorih u životu.

"Nećemo ti oprostiti. Idi u Bayern"; "Vrati se u Urugvaj"; "Mrzim te cijelim svojim srcem", samo su neke (blaže) uvrede koje dobija u komentarima na društvenim mrežama.

Bez obzira na sve, nema sumnje da je njemu u cijeloj situaciji najteže. Htio je da zaustavi opasan napad protivnika, a u četvrtfinalu Lige prvaka dovoljan je momenat nekoncentracije da se desi ono što se desilo njemu.

Oglasi

Po svemu sudeći, Barcelona će tako ovu sezonu završiti bez trofeja. Real Madrid je osvojio španski Superkup, Athletic Bilbao Copa del Rey, iz Lige prvaka je Barcelona ispala, a u ligi Real Madrid ima prednost od osam bodova. 

Osim toga, poraz od PSG-a i ispadanje iz Lige prvaka značilo je i da Barcelonu nećemo gledati na narednom FIFA-inom Svjetskom klupskom prvenstvu. 

Xavi Hernandez: Sudija je odlučio utakmicu

Nakon utakmcie izjavu medijima dao je i trener Barcelone, Xavi Hernandez. On je u drugom poluvremenu također dobio crveni karton, a nikako nije zadovoljan suđenjem Kovacsa.

"Šta da kažem, crveni karton Arauja je sve poremetio. Da smo bili izjednačeni na terenu po broju igrača sve bi drugačije bilo", rekao je Xavi i nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ja stojim pri svojim riječima i rekao sam sudiji da je on odlučio ovu utakmicu. Imali smo i mi svojih grešaka, ali neke stvari ne možete tek tako gledati i da samo šutite."

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Treba ga kazniti zbog one gluposti, upropastio je šanse za prolaz dalje. Momak nema mozga ni malo.
0 1
YouTalkinToMe
Najmanje je on kriv za poraz. Najzasluzniji za poraz je cancelo, qarina od igrača. Kriv kod prvog gola i još skrivio penal. Kad god je na terenu ubjedljivo je najslabija karika.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi