L'Equipe najavio preokret: Mbappe u Realu uzima broj svog idola?

Čeka se da potpiše za kraljevski klub

L'Equipe najavio preokret: Mbappe u Realu uzima broj svog idola?

E. Čaušević

Kylian Mbappe će prema svemu sudeći napustiti PSG i potpisati za Real Madrid.

Mbappe je odbio prethodnih mjeseci u nekoliko navrata da produži ugovor s PSG-om koji ističe narednog ljeta jer želi da promijeni klub.

Čelnici francuskog kluba nadali su se da će nagovoriti Mbappea da produži ugovor kada je stigao Lionel Messi, ali se to nije desilo i odlučili su da je najbolje da ga prodaju.

PSG ne želi da Mbappe ide besplatno iz kluba narednog ljeta jer su svjesni koliko novca mogu dobiti sada od njegove prodaje.

Već sinoć su mnogi mediji objavili da je Real Madrid ponudio čak 170 miliona eura za Mbappea, te dodatnih deset miliona eura kroz razne bolnice i očekuje se da Parižani prihvate ovu ponudu.

U Madridu se već spremaju za dolazak Mbappea i on bi trebao biti predstavljen 9. septembra u trening centru ili 11. septembra na Santiago Bernabeu pred meč protiv Celte iz Viga.

Također, špekuliše se i koji broj će Mbappe zadužiti na dresu kraljevskog kluba. Jutros su mediji u Španiji objavili da će to biti broj 23 jer je Ferland Mendy pristao da prepusti broj Mbappeu, ali čini se da je ponovo došlo do preokreta.

L'Equipe je objavio danas da su u Real Madridu spremili broj pet za Mbappea što je zaista neobičan izbor za napadača. No, jasno je da on želi broj koji je nekada u ovom klubu nosio njegov idol Zinedine Zidane.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, špekulacije oko Mbappea idu iz sata u sat, a koji broj će izabrati zvanično će se znati tek kada potpiše ugovor s Kraljevima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

muha
Kroz razne bonuse a ne bolnice Causevicu.
12 0
Mahatma.Barbie
A u linku piše da su iz Reala ostavili broj 5 za Mbappea. U Realu je Beckham nosio broj 23.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi