Razotkriven podmukli plan: Galtier je s Mbappeom pokušao nasamariti Bayern, danas je stigao i dokaz!

Francuski mediji objavili veliku vijest

Razotkriven podmukli plan: Galtier je s Mbappeom pokušao nasamariti Bayern, danas je stigao i dokaz!

Admin Čaušević

Liga prvaka ne nastavlja predstojeće sedmice, a derbi osmine finala će svakako biti okršaj Bayerna i PSG-a. Dvomeč u kojem nema favorita i sigurno je da će biti dosta drame i uzbuđenja.

Uoči utakmica velikog uloga normalna je pojava da treneri kriju karte i igraju "prljave" igre te se koriste raznim metodama kako bi svoj tim doveli u što bolju poziciju.

"Prljavim" igrama se bavio i Cristophe Galtier, trener PSG-a, koji je u posljednje vrijeme pod pritiskom nakon niza slabih rezultata u Ligue 1.

PSG je u subotu navečer izgubio od Monaca, a sredinom sedmica je ispao iz Kupa Francuske nakon poraza od Marseillea. Dva poraz u nekoliko dana je svakako loša uvertira pred Bayern.

Da stvar bude gora Galtier je kazao kako protiv Bavaraca neće igrati Kylian Mbappe, međutim danas je stigao dokaz da je iskusni stručnjak pokušao sve prevariti.

Naime, francuski mediji su objavili vijest da je Mbappe trenirao sa saigračima te da je trening završio sa šutiranjem na gol.

Oglasi

Sjajni Francuz nije igrao nekoliko sedmica, tačnije od sredine januara i duela protiv Montpelliera, a prema svemu sudeći će biti spreman za Bayern.

Pozitivna vijest za pariške Svece je da su puni trening sa ekipom odradili Lionel Messi i Marco Verratti, dvije vrlo važne karike i neupitni starteri u timu.

Inače, u Bayernu nisu nasjeli na Galtierovu priču. Julian Nagelsmann je svoje mišljenje već dao nakon pobjede protiv Bochuma(3:0).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Pripremat ću ekipu kao da će Messi i Mbappe igrati", kratko je kazao Nagelsmann koji je dodao da nema namjeru mijenjati svoje planove.

Bayern je 2020. godine u finalu Lige prvaka pobijedio PSG, ali je godinu kasnije pariški klub uspio izbaciti Nijemce u nokaut fazi. Treći duel u nekoliko sezona zasigurno donosi veliku dramu i mnogi su spremni reći da se radi o finalu prije finala.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi