Hirovitom djetetu je došao kraj!

Mbappe se nalazi u ozbiljnim problemima

Hirovitom djetetu je došao kraj!

A. Čaušević

Sezona na terenu je počela na najbolji način za Kyliana Mbappea. Napadač je i dalje ključni igrač PSG-a, sa sedam golova u Ligi 1 i dva u Ligi prvaka. Ali su stvari krenuli po zlu za francuskog napadača.

Prema pisanju lista "El Confidencial", francuskom fudbaleru stvari ne idu baš najbolje u svlačionici PSG-a. Neki njegovi saigrači su se umorili od cijele situacije, "svlačionica PSG-a na njega gleda kao na hirovito dijete koje uslovljava sportske odluke kluba", objašnjava se u spomenutom članku.

Osim toga, drugi problem ima veze sa odnosom između zvijezda PSG-a. Mbappé nema najbolji "osjećaj" sa Messijem i Neymarom. "Ni Leo Messi nema posebno fluidan odnos sa Kylianom, nešto što je uslovljeno bliskom vezom koju Argentinac ima sa Neymarom, glavnim neprijateljem Francuza u timu", dodaje El Confidencial.

Da je odnos sa Neymarom i više nego hladan potvrdio je i Brazilac odbijanjem da na pitanje o Mbappeu u mik zoni utakmice između Brazila i Gane.

Istina je da se nešto dešava sa Kylianom, nakon što je preživio nekoliko brunih mjeseci zbog njegove odluke da odbije Real i produži saradnju sa PSG-om. Njegovo obnavljanje ugovora kako je objavio 'The New York Times', uključivalo je premiju za potpisivanje od 125 miliona eura na što se dodaje godišnja zarada od 83 miliona.

Ali nakon novog potpisa Mbappe je imao i neke vansportske situacije koje nisu prošle nezapaženo. Jedan od njih sa FS Francuske odbijanjem da učestvuje u kampanjama bilo kog od njenih sponzora.

Oglasi

Njegova posljednja kontroverza došla je nakon nekoliko izjava poslije utakmica u dresu reprezentacije u okivur Lige nacije.

"Ovdje imam mnogo više slobode nego u svom klubu. Trener zna da postoji 'devetka' kao Giroud koji popravlja odbranu dok ja imam više prostora. Drugačije je." Nešto što se sigurno nije dopalo ni u pariškom klubu ni u njegovom tehničkom štabu.

Sigurno će biti interesantno za vidjeti kako će izgledati Mbappeov povratak klupskim obavezama nakon septembarske reprezentativne pauze i kako će se PSG nositi sa cjelokupnom situacijom.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Da Mbappe praktično nema nikakav odnos sa većinom igrača u PSG-u potvrdio je i Leandro Paredes koji je u ljetnom prijelaznom roku otišao u Juventus.

"Ne mogu da pričam o Mbappeu. Ne mogu da pričam o nekome s kim nikada nisam imao ljudski odnos", kazao je Paredes.

Top Komentari

ViniJr
O kakvom kraju se radi i o kakvom ozbiljnom problemu? Šta je autor želio reći????
7 0
Emir.D
**** vas on vise !!!!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi