Pochettino otkrio kada će Mbappe saopštiti svoju konačnu odluku

Francuz još vaga

Pochettino otkrio kada će Mbappe saopštiti svoju konačnu odluku

E. Škorić

Francuski napadač Kylian Mbappe (23) još uvijek nije siguran gdje će igrati naredne sezone.

Sjajnog PSG-ovog napadača od ljeta svi vide u dresu Real Madrida, ali Francuz još nije saopštio svoju konačnu odluku.

Francuzi žele da ga zadrže u svojim redovima, ali su šanse za tako nešto prilično male jer mu ističe ugovor na ljeto i navodno je sve već dogovorio s Kraljevima.

Večeras PSG dočekuje Lens u meču u kojem imaju priliku Parižani da pobjedom osiguraju titulu.

"Kao trener, mogu da kažem da me ta situacija ne pogađa. Morate da razumijete sve. To se ne dešava samo u Parizu, već i u drugim klubovima. Ovo nije prvi ni posljednju put da se priča o tome. Moramo da se prilagodimo. Kada bih bio sebičan, naravno da bih želio da on ostane sa nama. Odveo bih ga na odmor, držao u kući, sve vrijeme čuvao. Klub bi volio da on ostane ovde dugo godina", rekao je Pochettino.

On kaže da su pregovori naporni, da klub želi Mbappeov odlazak, ali da će on odluku donijeti kada sezona bude gotova.

Oglasi

"Odlučit će i svima nam to javiti kada sve bude gotovo", rekao je Pochettino.

Budući da PSG večeras može da osvoji titulu, nije isključeno da već u narednim danima Francuz objavi gdje će nastaviti karijeru.

Šeik nudi silno bogatstvo

Za potpis novog ugovora katarski šeik Tamim Bin Hamad Al-Tani, čija je država vlasnik PSG-a, spremna je Mbappeu dati ugovor na dvije plus jednu sezonu uz nevjerovatne cifre.

Sjajnom napadaču se, tvrdi Le Parisien, nudi plata od 50 miliona eura po sezoni, ali i bonus od čak 100 miliona eura samo da stavi potpis na novi ugovor.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovo su cifre kakve se ne pamte u svijetu fudbala i vidjet ćemo hoće li Mbappe s porodicom odlučiti da ostane u PSG-u ili će ispuniti dječački san potpisom za Real Madrid, koji nudi mnogo manje cifre.

Kylian Mbappe je u PSG stigao iz Monaca na posudbu 2017. godine. Godinu dana kasnije njegov ugovor je otkupljen za nestvarnih 180 miliona eura, čime je postao drugi najskuplji fudbaler svijeta nakon Neymara koji je Barceloni plaćen 222 miliona eura.

Top Komentari

Nermin0707
Navijač sam Real Madrida od 1999 godine, i nije mi jasno zašto ovoliko se čeka neko, jedan igrač.. Brate ako voliš Real Madrid kako si govorio, pare nisu problem, ne gledaš to, ne čekaš toliko.. Toliko dobrih još igrača, Adeyemi, Pino, Wirz itd itd, Real Madrid čeka nekog.. Klub je iznad svakog, alo hoće bujrum, ako neće ima ko jedva čekaa poziv Real Madrida
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi