Cijela Francuska digla se na noge zbog Messijevog zahtjeva, ali sada je otkrivena prava istina

Bez razloga bio na udaru kritika

Cijela Francuska digla se na noge zbog Messijevog zahtjeva, ali sada je otkrivena prava istina

Endin Čaušević

Javnost u Francuskoj prije nekoliko dana bila je ljuta na Lionela Messija kada se pojavila informacija da on želi na Parku Prinčeva u prvom narednom meču za PSG donijeti i trofej osvajača Svjetskog prvenstva, ali sada se saznala prava istina oko svega toga.

Messi je s Argentinom uspio da osvoji Svjetsko prvenstvu u Kataru nakon što su Gaučosi u spektakularnoj utakmici pobijedili Francusku poslije penala i došli do prve titule još nakon 1986. godine.

Mnogi smatraju da je Messi osvajanjem Mundijala riješio sve dileme kada je u pitanju debata ko je najbolji igrač svih vremena, te je konačno osvojio jedini trofej koji je nedostajao u njegovoj nevjerovatnoj riznici.

Messi je dobio desetak dana pauze nakon nastupa u Kataru i priključit će se ekipi PSG-a iduće sedmice, a odmor je odlučio provesti s porodicom u rodnom Rosariju.

No, pored poraza u finalu Svjetskog prvenstva ono što je posebno razočaralo javnost u Francuskoj jeste informacija da Messi ima želi na svom prvom nastupu u nastavku sezone za PSG izaći na Park Prinčeva s peharom prvaka svijeta.

Mnogi svjetski mediji objavili su da je Messi tražio od čelnika PSG-a da mu dopuste da s peharom izađe na teren Parka Prinčeva što su u Francuskoj mnogi smatrali kao velikom provokacijom.

Oglasi

Objavljeno je također da su čelnici PSG-a poručili Messiju da takav zahtjev ne mogu ispuniti jer nisu sigurni kako bi reagovali navijači ovog kluba na sve to.

Međutim, nakon što je Messi dobio mnoge kritike javnosti u Francuskoj oglasio se i novinar Hadrian Grenier koji je demantovao sve te navode, te je otkrio pravu istinu oko Messija.

"Leo Messi uopšte nije tražio od PSG-a da predstavi na Parku Prinčeva trofej prvaka svijeta. Uopšte nije bilo nikakvog razgovora s čelnicima kluba oko te teme i ne znam ko je tu laž objavio", poručio je Grenier.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Očekuje se da će Messi u Rosariju provesti još sedam dana, a početkom iduće sedmice trebao bi se s porodicom vratiti u Pariz i priključiti treninzima svoje ekipe koja već u srijedu igra prvi meč drugog dijela sezone.

Svi ostali igrači prošle sedmice priključili su se Parižanima uključujući i reprezentativce Francuske koji su igrali u finalu Svjetskog prvenstva, te su dobili isto toliko odmora kao i Messi, no oni su se samo nekoliko dana kasnije pojavili na treningu.

Top Komentari

malezija
To mi od prvog trena nije ličilo na Messija.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi