PSG je raskrinkan - Plan je potpuno slomiti i uništiti Mbappea
Nevjerovatne scene dešavaju se u PSG-u (AP Photo/Daniel Cole)

Nevjerovatno je šta rade

PSG je raskrinkan - Plan je potpuno slomiti i uništiti Mbappea

M. Šljivak

Svijet fudbala uveliko priča o onom što u Parizu rade Kylianu Mbappeu. Luis Enrique zvijezdu tima poprilično šikanira, namjerno ga vadi iz igre, a kako tvrde francuski mediji, to čini po dogovoru s rukovodstvom kluba.

Kylian Mbappe je u januaru saopštio čelnicima PSG-a kako odlazi iz kluba i da će potpisati za Real Madrid. Ego čelnika ovog tima na čelu s Nasserom Al-Khelaifijem nije izdržao i odlučili su da mu se osvete.

Trener Luis Enrique dobio je upute šta i kako treba da radi s Mbappeom i ima apsolutnu slobodu da odluči kada će zvijezda tima igrati, a kada ne.

To Španac maksimalno koristi. Protiv Rennesa je izvadio Mbappea iz igre u trenucima kada su lovili rezultat, što je do prije nekoliko sedmica bilo posve nerealno vidjeti.

Novo poniženje mu je upriličio jučer. Na meču u Monacu zamijenio ga je na poluvremenu, a Mbappe je potom uzvratio odlaskom na tribine, gdje je u društvu porodice gledao utakmicu.

Oglasi

Francuski novinar Santi Aouna otkriva kako Luis Enrique može da radi šta želi s prvom zvijezdom. To mu je omogućio prvi čovjek kluba Nasser Al-Khelaifi.

"Nasser Al-Khelaifi je u januaru rekao svojim ljudima da Kylian Mbappe više neće igrati ako potpiše za Real Madrid. Potom je Luisu Enriqueu dao potpunu slobodu da odlučuje kako će postupati s njim", navodi Aouna i dodaje:

"Luis Enrique ne može očima vidjeti Mbappea. Isto je s druge strane. Španca nervira njegovo ponašanje i uživa u slobodi da radi šta želi."

Enrique je za sada odlučio da Mbappea ne pravi važnim igračem i da ga ne stavlja ispred drugih fudbalera. Objasnio je zašto ga vadi iz igre.

"Je li ovo kazna za Mbappea? Već sam ranije govorio o tome. Prije ili kasnije ćemo ostati bez Mbappea i zbog toga tražim najbolje opcije za tim. Na ovo se moramo navići. Odluka da ga izvedem je bila moja i o tome ne želim uopšte raspravljati", istakao je trener francuskog velikana.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG je dakle definitivno odlučio da Mbappea više ne smatra ključnim čovjekom ekipe s nedodirljivim statusom na terenu. Sve je jasno i sjajnom napadaču koji je odluke o izlasku iz igre prihvatio bez ikakvih problema.

Bez obzira na sve što se dešava Mbappe će ostati ikona PSG-a. Porušio je gotovo sve rekorde u klubu za kojeg je postigao 244 pogotka uz 105 asistencija u 293 odigrana meča.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi