PSG preko Luisa Enriquea ponižava Mbappea, scena iz svlačionice to pokazuje: "Samo je rekao..."
Zvijezda PSG-a Kylian Mbappe u jednoj od akcija na meču s Monacom (Foto: EPA)

Jasno je da mu se svete

PSG preko Luisa Enriquea ponižava Mbappea, scena iz svlačionice to pokazuje: "Samo je rekao..."

M. Šljivak

Pažnju fudbalske javnosti protekle noći izazvala je scena na stadionu Louis II u Monacu. Trener PSG-a Luis Enrique odlučio je izvesti Kyliana Mbappea iz igre, a ovaj se obukao i otišao je na tribine. Sad stižu informacije šta se to događalo u svlačionici na poluvremenu.

Kylian Mbappe je doživio još jedno poniženje od trenera PSG-a Luisa Enriquea. Nakon što ga je u utakmici s Rennesom s terena povukao u 65. minuti pri vodstvu protivnika od 1:0, Mbappe je jučer zamijenjen već na poluvremenu.

Luis Enrique je nakon utakmice obrazložio odluku da zamijeni prvu zvijezdu tima: "Prije ili kasnije ćemo ostati bez Mbappea i zbog toga tražim najbolje opcije za tim. Na ovo se moramo navići. Odluka da ga izvedem je bila moja i o tome ne želim uopšte raspravljati", riječi su španskog stručnjaka.

Francuski mediji donose dodatne detalje iz svlačionice. Oni su jasan dokaz da se PSG preko trenera sveti jednom od najboljih fudbalera svijeta što je odlučio otići iz kluba.

"Na poluvremenu je Luis Enrique samo rekao: 'Kolo Muani umjesto Mbappea'. Ništa nije objašnjavao. To je čudno jer su Enrique i Mbappe od početka imali odnos zasnovan na poštovanju, povjerenju i razgovoru. Međutim, u posljednje vrijeme njihov razgovor sveo se na nekoliko riječi", tvrdi Le Parisien.

Oglasi

Ipak, novinar francuskog radija Bruno Salomon tvrdi da zapravo ne postoji nikakva kontroverza.

"Ljudi iz Mbappeovog tima uvjeravaju da ne postoji nikakva kontroverza oko svega i da je igrač potpuno fokusiran na meč s Real Sociedadom. I šef PSG-a je bio na tribinama s njim", navodi Salomon.

Ipak, apsolutno je svima vidljivo da prema Mbappeu postoji neki vid osvete kluba nakon što im je saopštio da odlazi u Real Madrid na kraju sezone. Ranije bilo nezamislivo da ga tek tako jedan trener izvadi iz igre.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Luis Enrique kao da je dobio zadatak da isprovocira prvu zvijezdu tima. Međutim, Mbappe odluke za sada prihvata mirno i s osmijehom, kao da je svjestan svega što se dešava.

Jedan od najboljih napadača svijeta i ove sezone je fantastičan. U 33 odigrane utakmice ima učinak od 32 pogotka i sedam asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi