Mbappe konačno prekinuo šutnju i progovorio o budućnosti: "Dogovorio sam se"
Mbappe je kao dijete maštao o dresu Reala, nikada nije bio bliže kraljevskom klubu nego sada, ali i dalje se čeka njegovo 'da'

I dalje je sve 'u zraku'

Mbappe konačno prekinuo šutnju i progovorio o budućnosti: "Dogovorio sam se"

E. Škorić

U srijedu navečer fudbaleri PSG-a osvojili su trofej francuskog Superkupa pošto su savladali Toulouse sa 2:0, uz novu sjajnu partiju Kyliana Mbappea, koji je postao najbolji strijelac u historiji kluba.

Mbappe i PSG su na najbolji način otvorili 2024. godinu - osvajanjem trofeja. Parižani su bez većih problema savladali Toulouse, a oba gola dali su u prvih 45 minuta. Jedan od golova postigao je Mbappe i to kakav.

On je i dalje prva zvijezda PSG-a i najbolji igrač tog kluba, a konstantno se protežu priče o njegovom potencijalnom prelasku u Real Madrida. Navodno mu je Florentino Perez dao ultimatum da se do 15. januara izjasni želi li na ljeto doći u Španiju ili ostati tu gdje jeste.

U miks zoni nakon meča Francuz nije izbjegavao odgovarati na pitanja i prekinuo je šutnju o svojoj budućnosti. No, navijačima pariškog kluba to će i dalje ostati nejasno.

"Ne, nisam donio odluku. Nisam još odlučio o svojoj budućnosti. Nisam napravio izbor", rekao je 25-godišnjak kojeg se godinama povezuje s transferom u Real Madrid.

Oglasi

Mediji su čak objavili da se nedavno dogovorio sa madridskim klubom . Drugi izvori su objavili da je igrač također u pregovorima s Liverpoolom.

Iz igračeve daljnje izjave proizlazi da on nije donio odluku da brine o interesima PSG-a i svojih kolega iz svlačionice.

"Dogovorio sam se s predsjednikom kluba prošlog ljeta i bez obzira na moju odluku, uspjeli smo zaštititi sve strane i održati mir u klubu sljedećih mjeseci".

On želi da do kraja ugovora ostane fokusiran na nastupe u dresu PSG-a, te ne želi da se opterećuje transferom, mada je to gotovo nemoguće bez obzira što sam igrač govori drugačije.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Titule su najvažnije. Odlučni smo i gledamo na njih. Niko u klubu ne govori o mojoj situaciji. Malo je zainteresovanih", zaključio je napadač.

On je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora sa PSG-om i može, ako to poželi, već načelno postići dogovor sa novim klubom, ali za sada nema konkretnih informacija, dok Parižani rade sve da produži saradnju s njima i da odustane od svoje velike i dječčake želje - da jednog dana zaigra u dresu Reala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi