Mbappe jutros šokirao sve u PSG-u, ali i brutalno posramio Neymara!

Nisu to očekivali od njega

Mbappe jutros šokirao sve u PSG-u, ali i brutalno posramio Neymara!

Endin Čaušević

Kylian Mbappe odigrao je spektakularno finale na Svjetskom prvenstvu protiv Argentine, ali nije uspio donijeti Francuskoj odbranu titule prvaka. Iako je dobio zasluženi odmor nakon Mundijala danas je Mbappe oduševio sve svojom odlukom.

Mbappe je na Mundijalu pored Lionela Messija bio sigurno najbolji igrač, a na kraju je dobio nagradu za najboljeg strijelca ovog turnira.

U finalnoj utakmici protiv Argentinaca zabio je hat-trick i odveo je utakmicu prvo u produžetke, a zatim i penale, no ipak to nije bilo dovoljno Trikolorima da odbrane titulu prvaka svijeta.

Igrači koji su nastupili u samoj završnici Svjetskog prvenstva će dobiti najmanje sedam dana odmora prije nego što se vrate u klubove jer se već naredne sedmice nastavljaju takmičenja u pojedinim evropskim ligama.

Messi će svoj odmor provesti u rodnom Rosariju, a od Mbappea se očekivalo da će nekoliko dana boraviti u Dubaiju, ali je on sve iznenadio svojom odlukom.

Naime, francuski mediji potvrdili su danas da je Mbappe saopštio čelnicima PSG-a da mu odmor nije potreban i da već jutros se pojavio na treningu ovog kluba što pokazuje zaista kakav je profesionalac.

Oglasi

Tim potezom Mbappe je posramio najviše Neymara koji je još prije desetak dana završio s Brazilom nastup na Mundijalu, ali se Brazilac i dalje nalazi na odmoru i tek se očekuje njegov dolazak u Pariz.

Prethodnih mjeseci Mbappe je razočarao s pojedinim bahatim potezima, ali očito da je to sada za njega prošlost i odlučio se maksimalno uozbiljiti pred drugi dio sezone.

S Francuskom nije odbranio titulu prvaka svijeta, a sada je za njega sigurno glavni cilj da s PSG-om konačno osvoji trofej Lige prvaka i očito je da želi biti što bolje spreman za nastavak sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Sezona u francuskom prvenstvu nastavlja se već naredne sedmice kada nas očekuju mečevi 16. kola Ligue 1.

PSG svoju utakmicu igra 28. decembra kada će na Parku Prinčeva dočekati Strasbourg. Messi će ovaj meč gotovo sigurno propustiti, a nije sigurno ni da će Neymar biti u sastavu. S druge strane, očekuje se da će Mbappe igrati od prve minute.

Top Komentari

makelele
Ni meni nije trebao odmor kad sam imao 23 godine... u tridesetim je vec druga prica, jbg stari se
1 2
axel42
Otkud nigdje rječi "bahat"??
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi