Svi govore da je bahat, ali Mbappeov govor će igrači Francuske pamtiti dok su živi

Na poluvremenu utakmice

Svi govore da je bahat, ali Mbappeov govor će igrači Francuske pamtiti dok su živi

Esmer Oštraković

Finale Svjetskog prvenstva pružilo nam je sjajnu utakmicu između Argentine i Francuske, a pobjedu su nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca ostvarili Argentinci.

Fenomenalnu utakmicu odigrao je napadač PSG-a, Kylian Mbappe, koji je postigao tri gola u toku utakmice, a siguran je bio i prilikom izvođenja jedanaesterca.

Upravo Mbappe se promovisao u pravog lidera ove reprezentacije, te se očekuje kako će u skorijoj budućnosti postati kapiten reprezentacije.

Zanimljiva je bila i njegova uloga na pauzi između dva poluvremena u finalu Svjetkosg prvenstva, kada je držao govor svojim sigračima.

Mnogo drame bilo je u svlačionici Francuske, a to je potvrdio snimak koji se pojavio na društvenim mrežama, a u glavnoj ulozi je Mbappe.

Na snimku se vidi da je Mbappe jako nervozan, te da povišenim tonom glasa pokušava da razdrma svoje saigrače, kako bi odigrali bolje u drugom poluvremenu.

Oglasi

"Ovo je utakmica života, održava se svake četiri godine. Ne možemo gore od ovog što smo odigrali u prvom dijelu. Moramo se vratiti", govorio je Mbappe.

Na snimku se vidi i selektor Francuske Didier Deschamps kako hoda svlačionicom i šuti sve dok je govor držao Kyilan Mbappe.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Njegov govor je urodio plodom jer su se Francuzi sa 2:0, vratili na 2:2, ali su na kraju ipak poraženi nakon jedanaesteraca.

Tragičari su bili Kingsley Coman i Aurelien Tchouameni koji su svoje penale uspjeli promašiti, te je Argentina postala prvak svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi