PSG nije imao izbora - postavio je cijenu za Mbappea!

Žele unovčiti njegov odlazak

PSG nije imao izbora - postavio je cijenu za Mbappea!

Edmir Škorić

PSG je u ljetnom prijelaznom roku odlučio prodati Kyliana Mbappea (24) nakon što je Francuz obavijestio svoj klub da ne želi produžiti trenutni ugovor.

Mbappeov ugovor s PSG-om aktivan je do 30. juna 2024. godine, s tim da igrač ima opciju aktiviranja klauzule koja produžuje isti za 12 mjeseci. No, viceprvak svijeta klubu je saopštio da planira ostati najkasnije do narednog ljeta.

Očigledno je Mbappe već odlučio da ide u redove Real Madrida, koji tako besplatno dobijaju vrhunskog igrača, ali Parižani bi da zarade tako što će Mbappea prodati već ovog ljeta.

Prema pisanju ESPN-a, PSG je već postavio cijenu za svoju veliku zvijezdu, a radi se o 150 miliona eura.

Iznos i nije tako strašan u odnosu na to koliko nogometaš vrijedi, ali razlog je jednostavan - prvak Francuske nema izbora i mora da ga proda u ovom prijelaznom roku inače će ga besplatno predati nekom drugom timu.

Oglasi

S početkom nove godine, ugovor će ući u zadnjih šest mjeseci i Mbappe će potom moći potpisati predugovor s bilo kojom ekipom u koju želi, pri čemu će preći bez ikakve naknade za transfer.

Real "leži u zasjedi" i čeka rapslet situacije oko Mbappea, ali naravno plaši se da će neki drugi klub uskočiti i za 150 miliona eura na kraju otkupiti Mbappeov ugovor. Navodno je londonski Chelsea odmah pokazao interes za igračem.

Mbappe je danas demantovao da želi da napusti PSG ovog ljeta, tvrdi da je spreman tu ostati do kraja sezone.

"Uprava kluba koja je odgovorna za produženje ugovora potpisanog prije godinu dana, obaviještena je već 15. julu 2022. o igračevoj odluci da ne produži ugovor nakon 2024. godine, a pismo je imalo za jedini cilj potvrditi navedeno usmeno unaprijed", stoji u obavještenju Mbappea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe je, dakle, spreman da ostane još jednu sezonu u Parizu i da na ljeto ode u redove kluba za koji navija od malih nogu, ali PSG-u bi bilo mnogo bolje da ga proda već sada i zaradi njegovim odlaskom.

Inače, aktuelni prvak Francuske ovog ljeta ostaje i bez Lionela Messija koji se odlučio na odlazak u Inter Miami, a sve se više govori i o Neymarovom prelasku u neki od timova Saudijske Arabije, tako da bi se u potpunosti mogao raspasti Dream Team iz francuske prijestolnice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi