Al-Khelaifi izgubio strpljenje zbog Mbappea, već se zna šta će uraditi na sutrašnjem treningu PSG-a

Dan odluke

Al-Khelaifi izgubio strpljenje zbog Mbappea, već se zna šta će uraditi na sutrašnjem treningu PSG-a

Edmir Škorić

PSG još uvijek nije uspio da uvjeri Kyliana Mbappea u odlazak ovog ljeta, dok igrač uporno odbija da produži ugovor, što znači da bi na kraju sezone mogao bez odštete preći u Real Madrid ili eventualno neki drugi klub.

To je scenarij kojeg se u PSG-u plaše, a sve je izvjesniji kako dani prolaze. Mbappe je prije godinu dana odlučio da ostane u PSG-u i potpisao je ugovor do ljeta 2024. godine, no na kraju minule sezone imao je klauzulu da ugovor može produžiti na još godinu dana, ali je on to odbio.

Mbappe je navodno saigračima rekao da napušta klub ovog ljeta, mada čelnicima kluba to nije rekao. Nasser Al-Khelaifi kao prvi čovjek PSG-a gubi strpljenje, pa je prema pisanju L'Equipea odlučio lično da dođe u utorak na trening.

Bit će to prvi trening sa kompletnom ekipom pred pripreme za novu sezonu pod vodstvom novog trenera Luisa Enriquea. DOk će Španac držati govor pred početak priprema, Al-Khelaifi će sjediti pored, a onda će se povući s Mbappeom u stranu kako bi s njim razgovarao jedan na jedan.

Temu rasprave nije teško naslutiti - Al-Khelaifi će još jednom pokušati uvjeriti Mbappea da donese odluku vezanu uz svoju budućnost. PSG mu je dao dvije mogućnosti: ili će potpisati produženja ugovora ili će biti prodan ovog ljeta.

Oglasi

Ostane li igrač PSG-a 1. augusta, svjetski doprvak će dobiti 80 miliona eura, u vidu bonusa za vjernost. Nedavno su mu Parižani, kako bi ga uvjerili da što prije ode, poručili da će mu platiti pola iznosa na licu mjesta, bez čekanja da se ta klauzula ispuni.

Mbappeu je idealan scenarij da dobije i tih 80 miliona eura i preostale plate do kraja sezone 2023/24 od PSG-a, a onda bez problema potpiše vjerovatno jedan od bogatijih ugovora sa Real Madridom.

Osim toga, Mbappe će od svog narednog kluba dobiti veliki bonus za potpis zbog činjenice da neće biti potrebna naknada za transfer. Tako je napadač izabrao opciju po kojoj će dobiti najviše novca, iako će to narušiti njegov odnos s pariškim klubom.

Trener Luis Enrique inzistira da čelnici kluba riješe Mbappeov status do 22. jula, kada PSG odlazi na turneju po Japanu.

Španac ne želi nezadovoljne igrače u timu, naročito ako se radi o glavnoj zvijezdi, a čelnici PSG-a će veoma brzo morati da razriješe cijelu situaciju. U najgorem slučaju, moraće da prihvate Mbappeov plan, a u najboljem nagovoriće ga da ode i prodati po najnižoj mogućoj cijeni, a onda dovesti nekog drugog napadača. Sve u svemu, već sada je jasno da tu PSG puno gubi, a Mbappe itekako dobiva...

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe je sa 23 godine već napravio mnogo toga. Bio je svjetski prvak s Francuskom, ima već šest titula u Ligi 1, bio je tri puta izabran za igrača godine u Francuskoj, ali kruna karijere biće transfer u Real Madrid, klub o kojem on od malena mašta.

Čini se da je samo pitanje hoće li ovog ili narednog ljeta put Madrida, a onda i napad na prvi trofej u Ligi prvaka, dok se svakako nada da će u budućnosti biti osvajač Zlatne lopte.

Top Komentari

ubnt
Ovaj transfer vise prate navijaci barse nego Reala. Tresu se od straha. ???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi