Očajni Srbin uzet će ono što pripada Mbappeu?! "Izgubio je osmijeh, njegovo lice izgleda tužno"

Pao je izbor?

Očajni Srbin uzet će ono što pripada Mbappeu?! "Izgubio je osmijeh, njegovo lice izgleda tužno"

Edmir Škorić

Real Madrid već dugo vremena planira da dovede Kyliana Mbappea, ali španski velikan je spreman i na "najgori scenarij", pa se priprema i za druge opcije u slučaju da Francuz na kraju ostane u PSG-u.

Poznato je da je Mbappeova želja da ode u Real Madrid, ali bogati PSG ga svim silama želi zadržati. Igrač ima ugovor do ljeta 2024. godine, a i dalje nije potpisao produženje. Njegova je želja da ode u Madrid, ali Parižani neće dopustiti da samo tako i bez odštete pređe u redove Kraljeva.

Iako vrijeme brzo prolazi, još uvijek nema konkretnih odgovora na pitanje o tome hoće li Mbappe ostati u Parizu ili preći u Madrid, a Real istovremeno gleda širom Evrope alternativne opcije. Naravno, Erling Haaland je druga želja, ali izgelda nemoguća misija dovesti ga iz Manchester Cityja.

Svjesni su u Madridu da su im neophodne neke realne opcije. Sada se pojavila vijest da je uprava kluba na čelu sa Florentinom Perezom bacila oko prema Torinu, kako bi dovela "nesretnog i tužnog" Dušana Vlahovića.

Srbin, koji je za 80 miliona eura doveden iz Fiorentine, u Juventusu ove sezone uglavnom dobija priliku sa klupe i zamjena je Moisu Keanu. Stoga u Realu vjeruju da bi uz malo truda mogli da potpišu srpskog reprezentativca, koji bi mogao da bude pristojna zamjena ukoliko Mbappe ne dođe.

Oglasi

23-godišnjak je početkom 2022. godine kao veliko pojačanje stigao u Juventus, ali nikako da to i dokaže na terenu, iako je bilo trenutaka u kojima je znao bljesnuti.

Ove sezone je na 10 utakmica u Seriji A postigao četiri gola, a to je premalo za takavog napadača, no njegove kvalitete nisu sporne i zato će Real nastojati da ga kupi.

Prandelli: Vlahović je izgubio osmijeh, izgleda tužno

Vlahović je nedavno gostovao kod svoje Fiorentine, tamo je izviždan, on se nije ustručavao da uzvrati navijačima na provokacije, a komentar je dao nekadašnji trener Viola Cesare Prandelli. On hvali Juventus zbog forme u ovoj sezoni, ali uočio je problem sa Vlahovićem.

Iako je Srbin imao svojih trenutaka, nikada nije dostigao vrhunce svog vremena u Fiorentini gdje se učvrstio kao jedan od najtraženijih mladih fudbalera na planeti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

“Čini mi se da je Vlahović izgubio osmijeh. Na TV-u izgleda tužno. Ali opet, možda ima vatru u sebi, kao što je to uvijek bio slučaj", poručio je Prandelli, bivši veznjak Juventusa (igrao između 1979. i 1985. godine), a koji je u Firenci od novembra 2020. do marta 2021. godine imao priliku da trenira Fiorentinu i radi sa Vlahovićem, te je jasno da ga jako dobro poznaje.

Vjeruje se ipak da je trenutna kriza samo loša faza u karijeri srpskog reprezentativca, a transfer u Madrid mogao bi ga "oživiti" jer ipak stil igre Reala mogao bi mu više odgovarati nego defanzivni koji preferira Allegri sa Starom damom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi