Mbappeov prvi zahtjev djeluje kao šala, ali Perez je odmah ispunio želju Francuzu

Sve je bliže prelasku u Madrid

Mbappeov prvi zahtjev djeluje kao šala, ali Perez je odmah ispunio želju Francuzu

Edmir Škorić

Predsjednik Real Madrida već je prihvatio prvi od uslova Kyliana Mbappea, koji je na korak od prelaska u redove kraljevskog kluba.

Mbappeov potpis za Real bliži je nego ikada i uveliko se radi na tome te se poduzimaju potrebni koraci. Kako javlja madridski Defensa Central, Perez je već ispunio prvu želju francuske zvijezde, a spreman je naravno i sve ostale uslove da mu ispuni.

Podsjećamo da je Mbappe prije nekoliko dana čelnicima PSG-a rekao da odlazi na ljeto, a sada se sprema za život u Madridu. Želi najprije da osigura osnovne stvari za svoj boravak, a ono što smatra ključnim je, vjerovali ili ne, lični vozač.

Tokom boravka u Parizu, PSG je Mbappeu na raspolaganje stavio vozača koji ga je vozio na treninge i gdje god bi poželio. Nije stvar u bahaćenju superstara, već je razlog tome to što nema vozačku dozvolu.

"Jedan je od nedostataka ranog uspjeha. Nedostajale su mi jednostavne stvari poput posjedovanja vozačke dozvole. Mislim da istu svi imaju. Mnogima je to obaveza, ali meni nije. Dozvola je inače sinonim za autonomiju, ali autonomiju sam imao vrlo rano jer sam uvijek imao vozače na raspolaganju. To nikada nije bio prioritet", rekao je Mbappe u intervjuu za Bleacher Report.

Oglasi

Vozač je prvi uslov koji je Mbappe imao za Pereza i naravno to je najmanji problem, a u narednim sedmicama bit će otkriveno šta sve Mbappe zahtijeva od Madriđana. Naravno, bit će govora i o plati, a ona će biti izuzetno visoka, naročito sada kada dolazi bez odštete.

Očekuju ga i razni bonusi, novac samo za potpis, luksuzna vila, a moglo bi da bude još dodatnih neobičnih zahtjeva od mlade zvijezde.

Ipak, sve to Perez ne smatra problemom, spreman je učiniti apsolutno sve da konačno ugleda jednog od najboljih igrača današnjice u bijelom dresu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prije dvije godine Mbappe je bio na korak od potpisa za Real, a tada je odlučio da produži ugovor s PSG-om. Posljednjih mjeseci se dosta pisalo o tome hoće li nastaviti u Parizu ili će mijenjati klub, sve je bilo neizvjesno sve dok Mbappe nije u utorak čelnicima kluba rekao da na ljeto sigurno odlazi.

Real nije jedni zainteresovan, ali čini se da se niko drugi nije spreman za njegov potpis boriti kao Real na čelu s Perezom i niko ne vidi mogućnost da bivši svjetski prvak odabere bilo koga osim najtrofejnijeg kluba na Starom kontinentu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi