Slavni napadač priznao: "Real je prodao Benzemu da mene dovede, a ja napravim takvu glupost..."

Još prije 10 godina

Slavni napadač priznao: "Real je prodao Benzemu da mene dovede, a ja napravim takvu glupost..."

E. Škorić

U nedavnom intervjuu za Radio DelSol slavni napadač otkrio je da je bio blizu transfera u Real Madrid prije 10 godina, te da je zbog njega kraljevski klub planirao da proda Karima Benzemu. "Sve je bilo praktično dogovoreno", priznao je.

Nakon što je postigao 31 gol u 33 utakmice za Liverpool te sezone, Luis Suarez je svojim nastupima osvojio Zlatnu kopačku i privukao interes Real Madrida.

“Prije Svjetskog prvenstva Real Madrid me htio potpisati i sve je išlo kako treba. Planirali su prodati Benzemu Arsenalu, to je praktički učinjeno", počeo svoju priču Urugvajac, dodavši:

“Ali kada je počelo Svjetsko prvenstvo i dogodila se ona moja glupost i epizoda s Chiellinijem, Real je malo ohladio, a onda je na teren izašla Barcelona. Na kraju sam imao dvije opcije, ali sam izabrao Barcu".

Doista je bilo glasina o Benzeminom odlasku u to vrijeme, ali Francuz je na kraju ostao na Santiago Bernabeu i u Madridu će sigurno svi reći da je dobro što se tako sve i dogodilo.

Oglasi

Slobodno možemo reći da se odluka Real Madrida da ne kupi Suareza na kraju ipak pokazala ispravnom jer je sve sjelo na svoje mjesto. Karim Benzema završio je svoj period s Los Blancosima kao drugi najbolji strijelac u historiji kluba i čak je osvojio Ballon d'Or prije nego što je u ljeto prošle godine prešao u Al Ittihad.

Što se tiče Suareza, on je trenutno u SAD-u zajedno s Lionelom Messijem u Inter Miamiju, ali je obilježio jednu eru Barcelone i često je bio na terenu nasuprot Benzeme, kojem Arsenal očito nije bio suđen, pošto ga je londonski klub u više navrata pokušavao dovesti, a prvi put dok je još igrao u Francuskoj za Lyon.

I Suarez i Benzema u poznim su igračkim godinama, ali vrlo cijenjeni fudbaleri koji su bili neustrašivi pred protivničkim golmanima, mada se mora istaći da su obojica imali neke skandale u prošlosti.

Najpoznatiji Suarezov je upravo taj incident sa Chiellinijem, kada ga je ugrizao u jednom duelu za rame, a Benzemu se teretilo da je ucjenjivoa bivšeg saigrača iz reprezentacije Mathieu Valbuenu snimkom seksa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fudbaler Reala je negirao optužbe i tvrdio je da je samo pokušao da pomogne Valbueni da se reši kompromitujućeg snimka. Dugo godina Benzema zbog toga nije igrao za Francusku, ali se vratio, mada je tokom Svjetskog prvenstva u Kataru ponovo ušao u sukob sa selektorom Didierom Deschampsom. Nije igrao na turniru zbog navodne povrede, a nakon Mundijala saopštio je da više neće nositi dres svog nacionalnog tima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi