Zbog potpisa Mbappea srušila se web stranica Real Madrida

Vijest dana

Zbog potpisa Mbappea srušila se web stranica Real Madrida

Edmir Škorić

Francuski napadač Kylian Mbappe danas je konačno postao igrač Real Madrida, što je novi španski i evropski prvak obajvio na zvaničnoj web stranici.

Saga oko Mbappea trajala je isuviše dugo, da bi konačno Real večeras objavio da je Francuz potpisao ugovor do 2029. godine.

Web stranica Real Madrida srušila se pod opterećenjem kada je potvrđeno dugoočekivano potpisivanje Kyliana Mbappea.

Njegovo službeno predstavljanje bilo je preusmjeravanje na stranicu na kojoj je pisalo da je "sustav offline" dok su fanovi očajnički pokušavali otvoriti vijest.

Kada se web stranica konačno vratila nakon 20 minuta čekanja, pojavila se samo izjava od 23 riječi kluba u kojoj je pisalo: "CF Real Madrida i Kylian Mbappe postigli su dogovor prema kojem će on biti igrač Real Madrida sljedećih pet godina".

Oglasi

Francuskom napadaču, jednom od vodećih svjetskih igrača, godinama se udvaraju sada već 15-erostruki osvajači Lige prvaka. Mbappe je potpisao nekoliko poboljšanih ugovora s Paris Saint-Germainom, ali je španski klub postigao dogovor s njim u februaru, a sada su to službeno objavili samo dva dana nakon trijumfa u Ligi prvaka.

Mbappe će se u Madrid preseliti 1. jula kada zvanično krene ljetni prijelazni rok i dan nakon što mu zvanično istekne saradnja s PSG-om.

On je 2017. došao u PSG iz Monaca na posudbu, nakon čega je potpisao za 180 miliona eura. Najbolji je strijelac francuskog kluba sa 256 golova. U Madridu će zaraditi godišnje 15 miliona eura, imat će i oko 150 miliona eura bonusa za potpis, a zadržat će prava na svoje ime te postotak od prodaje dresova s njegovim prezimenom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mbappe će se iduće sezone naći uz igrače koji su kandidati za Ballon d'Or Vinicius Jnr i Jude Bellingham, kao i brazilsku zvijezdu Rodryga Goesa i novog dečka Endricka.

Mbappeov službeni dolazak je iznenađujući trenutak jer se Francuska priprema za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj ovog ljeta. U ponedjeljak ga je glavni selektor U23 Francuske Thierry Henry izostavio iz preliminarne ekipe od 25 igrača za Olimpijske igre u Parizu ovog ljeta, vjerovatno zbog uslova u njegovom ugovoru s Realom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi