Kylian Mbappe potpisao za Real Madrid!

Kylian Mbappe potpisao za Real Madrid! · Udarna vijest

Edmir Škorić

Napokon je saga završena. Real Madrid je upravo objavio kako je Kylian Mbappe potpisao ugovor.

Dugo se Mbappe povezivao sa Realom, bio je 2022. na korak potpisa, pa je produžio s Parižanima.

Ipak, ranije ove godine je upravi francuskog kluba saopštio da na ljeto odlazi i bilo je jasno da će obući dres Reala. Dolazi kao slobodan igrač.

Francuski reprezentativac je za PSG odigrao 308 mečeva i postigao čak 256 golova uz 108 asistencija, te je od dolaska iz Monaca izrastao u jednog od najboljih fudbalera svijeta.

Uz to, zabio je 46 gola u 77 nastupa za francusku reprezentaciju od čega se posebno ističe hat-trick u finalu Svjetskog prvenstva 2022.

Oglasi

Naravno, dobit će nestvaran iznos za potpis s Realom, samo 100 miliona eura na osnovu bonusa, a godišnje će zaraditi oko 15 miliona eura, te će mu pripasti postotak od prodaje dresova s njegovim imenom. Ugovor s Realom veže ga do ljeta 2029. godine.

Mbappe je već odabrao broj na dresu za narednu sezonu, ali i sezonu iza toga jer će nakon samo jedne sezone promijeniti broj. Tako će u prvoj sezoni u dresu Reala francuski reprezentativac na leđima imati broj 9, dok će u sezoni 2025/2026 preuzeti desetku Luke Modrića.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, uz Mbappea ovog ljeta stiže i Brazilac Endrick, a ako znamo da ostaju Vinicius i Rodrygo, jasno je da se formira napad kojeg će gotovo nemoguće biti zaustaviti.

Real će bez ikakve dileme biti glavni favorit za osvajanje Lige prvaka u sezoni 2024/25, nakon što je nedavno osvojio rekordnu 15. titulu. Liga prvaka je ono što nedostaje Mbappeu i to je jedan od razloga što je odabrao Kraljeve.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Katalonska sirotinja i seoske varalice na aparatima. Sad će oni udariti kontru i potpisati nekog iz Cadiza kome je istekao ugovor...
1 2
user1620593935
Mozda sad konacno osvoje jednu ligu prvaka bez pomoci sudaca i Uefe. i nadam se da ce Real barem sa njim imati hrabrosti da par puta pređu centar kada budu igrali protiv Citya
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi