Tokom noći se raspao famozni trio: Počelo s Neymarovim skandalom, završeno Mbappeovom potvrdom

Messi je od ranije otpisan

Tokom noći se raspao famozni trio: Počelo s Neymarovim skandalom, završeno Mbappeovom potvrdom

A. Čaušević

Tri koji je trebao biti najuobojitiji na svijetu je trajao dvije godine. Lionela Messija, Kyliana Mbappea i Neymara više nećemo zajedno gledati u dresu PSG.

U noći sa nedjelje na ponedjeljak famozni trio PSG-a se praktično raspao. Posljednja dešavanja su najbolji primjer kakva nedisciplina vlada u pariškom klubu i da se jednostavno ne postoji autoritet.

Mbappe je izabran za najboljeg igrača Ligue 1 u organizaciji asocijacije profesionalnih fudbalera u Francuskoj. Poslije primljene nagrade novinare je zanimalo samo jedno.

Francuskog superstara su pitali gdje će igrati sljedeće sezone, a sjajni Mbappe je imao poprilično jasan odgovor. Ostaje u PSG-u.

"Zar se nije dovoljno govorilo o mojoj budućnosti ove sezone? Sretan sam ovdje u Parizu, sredan sam sa odlukom koju sam donio prošle godine (produžio ugovor) i sljedeće sezone bit ću u Parizu", poručio je Mbappe.

Oglasi

I dok je Mbappe potvrdio svoj ostanak, nekoliko sati kasnije skandal je napravio Neymar koji su subotu navečer nije mogao putovati sa ekipom u Strasbourg na proslavu 11. titule u klupskoj historiji.

Brazilac nije mogao na proslavu, ali zato jeste na glamuroznu utrku Formule 1 u Monte Carlu i to je na neki način bila kap koja je prelila čašu.

Klubu je saopštio da ima problema sa hodanjem i da se teško kreće, dok to i nije bio slučaj na ulicama Monte Carla gdje je viđen kako uživa u društvu svojih prijatelja i drugih poznatih osoba.

PSG na sve gleda kao veliku provokaciju te je odlučniji više nego ikad da se riješi 31-godišnjaka i obje strane traže formulu za razlaz ovog ljeta.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

A Messi? Argentinac je praktično već sedmicama svugdje osim u PSG-u. Tako je nedjelju navečer proveo u Barceloni gdje je bio na jednom koncertu.

Messi, Mbappe i Neymar su kombinovano na mjesečnom nivou plaćeni više od 10 miliona eura, Parižani su na njih potrošili ogroman novac, za cilj su imali osvajanje Lige prvaka, ali umjesto najvećeg uspjeha u klupskoj historiji stigao je potop.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi