U Parizu se večeras održavala dodjela nagrada najboljima u sezoni, a Messi u to vrijeme na koncertu

Jasno je da odlazi iz Pariza

U Parizu se večeras održavala dodjela nagrada najboljima u sezoni, a Messi u to vrijeme na koncertu

E. Škorić

PSG je jučer postao prvak Francuske, a danas su igrači ove ekipe stigli na dodjelu nagrada najboljim igračima sezone Ligue 1.

Među njima nije bilo čovjeka čiji je pogodak u utakmici sa Strasbourgom postao zlatni i donio Parižanima naslov - Lionel Messi. I zapravo, Leo je jedan od nominovanih za nagradu za igrača sezone, te se očekivao u Parizu na dodjeli.

Umjesto toga, Argentinac je otišao u Barcelonu, a u isto vrijeme dok se u Parizu održava dodjela nagrada, Leo se zabavlja na koncertu Coldplaya na Olimpijskom stadionu. I to ne sam, već u društvu Cesca Fabregasa.

Publika je brzo prepoznala da je među njima i Messi te je počela skandirati njegovo ime.

Čini se da Argentinca više ne zanimaju planovi PSG-a, a dalo se to shvatiti iz krajnje škrte objave na društvenim mrežama koju je objavio 12 sati nakon utakmice.

Oglasi

Sada je 100% očito da će se Messi i PSG rastati na ljeto, jer svjetskom prvaku ističe ugovor, a odnosi s klubom su narušeni.

Uključujući i sukob zbog priče o njegovom putovanju u Saudijsku Arabiju, koji je klub smatrao neovlaštenim i suspendovao zvijezdu na dvije sedmice. Nakon toga Messi se morao javno ispričati klubu.

Prema riječima Fabrizia Romana, Messijev razlaz s francuskim velikanom bit će formaliziran u narednim sedmicama.

Najboljim igračem Ligue 1 proglašen je Kylian Mbappe, Messijev saigrač, a najbolji tim izgleda ovako:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Samba, Hakimi, Danso, Mbemba, Nuno Mendes, Thuram, Rongier, Fofana, Messai, Openda i Mbappe.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi