Čelnik najglamuroznijeg kluba na svijetu: "Mbappe od 2024. igra za nas, bili smo korektni s PSG-om"

Francuz odlazi iz Francuske

Čelnik najglamuroznijeg kluba na svijetu: "Mbappe od 2024. igra za nas, bili smo korektni s PSG-om"

Admin Čaušević

Saga oko Kyliana Mbappea će trajati i narednih mjeseci, a već sada stižu poprilično samouvjerene izjave čelnika kluba za kojeg se smatra da će biti naredna stanica u karijeri francuske zvijezde. 

Član Upravnog odbora Real Madrida Jose Manuel Otero rekao je da će njegov klub 2024. godine potpisati ugovor sa Kylianom Mbappeom.

Mbappea se već nekoliko puta povezivalo s Real Madridom, a najbliži potpisu za Kraljeve Francuz je bio 2021. godine kada je na kraju ostao na Parku prinčeva.

Francuz je odlučio produžiti svoj ugovor sa PSG-om tek nakon što su reagovali vladini dužnosnici na čelu sa Emmanuelom Marcornom te je dobio značajno povećanje plaće.

Također se nagađalo da će se 24-godišnjak pridružiti Real Madridu u minulom ljetnom prijelaznom roku kada su propali pregovori s dužnosnicima PSG-om on je odbio potpisati novi ugovor.

Osvajaču Svjetskog prvenstva sa Francuskom ugovor s Parižanima isttiče 2024. nakon čega će se besplatno pridružiti bilo kojem klubu.

Oglasi

U intervjuu za magazain Remontada Blanca, čelnik Reala, Jose Manuel Otero je uvjeren u Mbappeov dolazak.

"Siguran sam da dolazi", rekao je Otero te nastavio:

"Real Madrid garantuje sigurnost, ozbiljnost i rezultate. Uvjeren sam da će reći 'da' kada bude slobodan igrač. On je rođen da igra za Real Madrid, to je očito."

"Zidane je došao s 29, Mbappe će doći s 25. Imat će puno godina s nama."

"Da smo napravili krivi korak s Mbappeom, PSG bi povukao tužbu Real Madrida. Znamo što možemo i što moramo učiniti. Ako Mbappe dođe 2024., a znam da hoće, sve će biti napravljeno kako treba."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Niko nas ne može optužiti da imamo pakt s njim. Ono što su rekli prošle godine, s Al-Khelafijem koji je rekao da postoji dogovor s Real Madridom, bilo je laž."

Mbappe je zbog slabo odrađenih priprema i problema sa povredama slabo ušao u novu sezonu, a čini se da je već mislima u drugom klubu. Da li je to Real saznat ćemo kroz nekoliko mjeseci.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi