Ko kaže da ga novac ne zanima? Otkrivena Modrićeva (ne)realna plata, samo su dva Realovca plaćenija
Foto: Damir Krajac/Cropix

Hrvat i dalje odlično zarađuje

Ko kaže da ga novac ne zanima? Otkrivena Modrićeva (ne)realna plata, samo su dva Realovca plaćenija

Admin Čaušević

Poznata je platna lista igrača Real Madrida za takmičarsku sezonu 2023/24 prema kojoj samo petorica igrača Los Blancosa na godišnjem nivou imaju platu od 10 i više miliona eura. 

Oko Luke Modrića se proljetos, a zatim i dobrim dijelom ljeta vodila polemika hoće li napustiti Real Madrid ili će produžiti ugovor sa Kraljevima. Velika dilema je nastala nakon unosnih ponuda iz Saudijske Arabije. 

Osvajač Zlatne lopte se nije previše dvoumio, od starta je želio ostanak u Realu te je na kraju produžio ugovor sa Los Blancosima do ljeta 2024. godine. 

Nagađalo se da ga iznos plate u ugovoru i previše ne zanima, međutim realnost je drugačija pošto je kapiten Vatrenih drugi najplaćeniji igrač u aktuelnom rosteru Kraljeva.

Modrić na godišnjem nivou zarađuje 10.5 miliona eura, odnosno nešto više od 200.000 eura sedmično što je i više nego odlična plata za jednog 38-godišnjaka.

Oglasi

Od Hrvata su trenutno plaćeniji samo Nijemac Toni Kroos sa 11.7 miliona eura, te Austrijanac David Alaba koji zarađuje 10.8 miliona.

U grupi igrača koji imaju platu od minimalno 10 miliona eura još se nalaze dvije najveće zvijezde ekipe, Englez Jude Bellingham i Brazilac Vinicius Junior. 

Najmanju platu u cijelom rosteru ima igrač koji je do sada u ovoj sezoni zabio pet golova, riječ je o napadaču Joseluu. Ovaj iskusni golgeter je sedmično plaćen sa 23.000 eura.

I proteklih sedmica se govorilo o odlasku Modrića iz Reala jer je završio na klupi, ali požar je ugašen na susretu protiv Osasuse kada se prekaljeni veznjak našao među starterima. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da li će Real Modriću ponuditi novi ugovor na kraju sezone teško je prognozirati. Želja sada već legendarnog fudbalera je da okonča karijeru u dresu španskog velikana, ali upitno je da li će se to desiti. 

Javna je tajna da Modrića silno u svojim redovima želi vidjeti David Beckham koji je u Inter Iz Miamija već doveo Lea Messija, Jordija Albu i Sergija Busquetsa, dugogodišnje Modrićeve rivale iz El Clasica. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi