PSG šalje žalbu FIFA-i zbog Realovog 'bezobrazluka', odbijena luda Barcina ponuda za Mbappea

Parižani na mukama

PSG šalje žalbu FIFA-i zbog Realovog 'bezobrazluka', odbijena luda Barcina ponuda za Mbappea

Edmir Škorić

Francuski prvak PSG uvjeren je da Kylian Mbappe ima dogovor s Real Madridom o potpisivanju sljedećeg ljeta kada postane slobodan igrač, zbog čega klub u vlasništvu Katara trenutno ne može da ga proda.

PSG je izrevoltiran cijelom situacijom. Želi ovo ljeto da proda Mbappea jer bi u protivnom na kraju sezone otišao bez odštete, ali 24-godišnji francuski reprezentativac ne prihvata nijedan transfer.

Nudili su i njemu i PSG-u bogatstvo iz Al Hilala, konkretan je bio i Chelsea, ali Mbappe očito ima plan od početka da ostane do kraja sezone i samo pređe u Real, koji mu je pritom obećao dati 160 miliona eura samo da potpiše.

Mbappe je ranije ovog ljeta PSG-u saopštio da nema namjeru da produži ugovor, a kažnjen je izbacivanjem iz tima prije odlaska na turneju u Japan. Francuskom napadaču ništa od toga ne smeta, ne brine ga čak ni to što mu je zaprijećeno da neće igrati tokom cijele sezone.

Parižani žele na sve načine da ga se riješe do kraja ljetnog prijelaznog roka, no ako oni i prihvate ponudu - onda se Mbappe ispriječi na putu transfera. Barem je tako bio slučaj sa Al Hilalom, a to već i ne čudi s obzirom da Mbappe još nema želju napuštati Evropu.

Oglasi

Također, Barcelona je već imala nekoliko rundi razgovora s PSG-om, koji je odlučan prodati napadača ovog mjeseca, a španski divovi su neuspješno ponudili trojicu igrača, uključujući zvijezdu veznjaka Gavija i Ousmanea Dembelea.

PSG je sada u odvojenim i naprednim pregovorima o potpisivanju Dembelea i nada se da će platiti 50 miliona eura, koliko iznosi klauzula u njegovom ugovoru koji istječe 1. avgusta.

No, vratimo se na Mbappea. PSG je uvjeren da Mbappe ima dogovor s Realom da besplatno potpiše za njih sljedećeg ljeta, čime bi zaradilo 160 miliona eura.

To bi bilo protuzakonito prema Fifinim pravilima i predstavljalo bi približavanje igraču bez dopuštenja kluba kojeg trenutno predstavlja. Međutim, činjenica da je Mbappe odbio čak i susresti se sa saudijskim klubom Al-Hilalom u Parizu prošle sedmice, unatoč njihovoj ponudi od 300 miliona eura koja je prihvaćena, uvjerila je PSG čak i više nego što već postoji dogovor s Madridom.

PSG-ova sezona počinje 12. avgusta, kod kuće protiv Lorienta, a navijači kluba vjerovatno se neće suzdržati u svom neprijateljstvu prema igraču. On je također kapiten Francuske i ne može si priuštiti da ne igra u sezoni koja završava Evropskim prvenstvom i također, što je ključno, Olimpijskim igrama u Parizu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mbappe zna da mora da igra tokom naredne sezone, pa bi ostanak u Parizu bez produženja ugovora mogao mnogo da ga košta. Najbolje za sve bi bilo kada bi Real Madrid dao ponudu koju će PSG prihvatiti, jer bi onda sve strane bile zadovoljne, no to bi donijelo manje novca i nogometaši, a sve bi Reala skuplje koštalo...

Postoji još jedna realna opcija, a to je da Mbappe produži ugovor do ljeta 2025. godine s PSG-om, uz uslov da je obavezna njegova prodaja sljedećeg ljeta Realu.

Top Komentari

Culer
Ne znam stvarno gdje izmišljate ove vijesti. Gurali ste ga i u Liverpool, Klopp se smije.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi