Adidas dobio zeleno svjetlo: Mbappe već izabrao i broj u novom klubu

Stižu nove informacije

Adidas dobio zeleno svjetlo: Mbappe već izabrao i broj u novom klubu

Admin Čaušević

Kylian Mbappe će na kraju sezone napustiti PSG i otići kao slobodan igrač. 

Iako još uvijek nema zvanične potvrde broje indicije proteklih sedmica ukazale su da je Mbappe praktično novi fudbaler Real Madrida.

I dok se čeka zvanična potvrda transfera nove informacije iz Španije govore da je Mbappe već i izabrao dres u novom klubu.

Diario Gol izvještava kako će Mbappe dobiti broj 7 te da su se tehnički sponzor Reala Adidas i Florentino perez dogovorili da sjajni Francuz dobije "sedmicu".

Taj broj u Realu trenutno nosi Eden Hazard, ali njegova budućnost u najglamuroznijem klubu današnjice je pod znakom pitanja i vrlo vjerovatno će svojim odlaskom osloboditi "sedmicu".

"Sedmica" se na neki način smatra svetim brojem u Realu pošto su ga nosila dvojica najboljih strijelaca u historiji kluba Cristiano Ronaldo i Raul Gonzalez.

Oglasi

Ranije je s ovim brojem na leđima nosio i Emilio Butrageno te Raymong Kopa, bivši osvajač Zlatne lopte te prvi francuski fudbaler u dresu Los Blancosa.

Da je ugovor s Mbappeom spreman otkrio je i poznati transfer guru Fabrizio Romano, koji je u svojoj emisiji istakao:

"Real ima već spreman ugovor za Mbappea, ali sada je sve do njega. Klub je uvjeren da će dovesti Mbappea i spremni su ga učiniti novim licem svog kluba od naredne sezone", saopštio je Romano.

Madridski list Marca donio je i cifre koje će pripasti Mbappeu i njegovoj porodici ako zaista dođe do potpisa ugovora, a te sume zaista nisu normalne.

Real neće plaćati nikakvu odštetu PSG-u jer je Kylian slobodan igrač, no francuskom velemajstoru će biti isplaćen bonus za potpis, koji navodno iznosi između 60 i 80 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Plata Kyliana Mbappea na Santiago Bernabeu iznosit će 25 miliona eura neto na godišnjem nivou i ovo je svakako jedan od najboljih ugovora koji se mogao potpisati.

Inače, najbolji francuski fudbaler u PSG-u nosi "sedmicu", dok u reprezentaciji igra s brojem 10 na leđima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Korak unazad u karijeri moj embape,bolje ti je ostani u parizu.A doduše i nisi neki igrač,ne znam čemu ovolika medijska pozornost
2 2
burazengija
I Mariano Diaz nam je nosio 7icu nemojte tako..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi