Zbog jednog detalja u ugovoru odbio 150 miliona bonusa i godišnju platu od 40 miliona eura

Mbappe ne odustaje

Zbog jednog detalja u ugovoru odbio 150 miliona bonusa i godišnju platu od 40 miliona eura

E. Čaušević

Francuski mediji prije nekoliko dana šokirali su javnost informacijama da će Kylian Mbappe ostati u PSG-u.

Mbappe s Parižanima ima ugovor do kraja sezone i već je u nekoliko navrata odbio mogućnost da produži saradnju, ali čini se da bi moglo doći do neočekivanog preokreta.

Naime, Le Parisien je objavio prije nekoliko dana da je Mbappe počeo nove pregovore s PSG-om i da je sada spreman da ostane u ovom klubu iako su svi bili skoro sigurni da ide u Real Madrid.

U nekoliko navrata je bilo objavljeno da je Mbappe sve dogovorio s kraljevskim klubom i da sigurno ide put Madrida na kraju ove sezone, no sapunica još uvijek nije završena.

Španski El Pais je objavio danas da je Real Madrid ponudio Mbappeu nestvarnih 150 miliona eura bonusa ako potpiše za ovaj klub, te godišnju platu od 40 miliona eura.

Međutim, problem u svemu tome su prava na fotografije, odnosno novac koji se od njih zarađuje. Real nudi 50% prava na fotografije Mbappeu, ali je on poručio da to neće prihvatiti.

Navodno, to je najveći problem u ovim pregovorima jer su ostale stavke lagano dogovorene. Real ne želi dati 100% prava na fotografije Mbappeu, ali ukoliko se ne predomisle on neće potpisati za kraljevski klub.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zbog toga je Mbappe poručio svojim agentima da ponovo počnu pregovore s PSG-om koji pristaje na sve uslove i navodno dvogodišnji ugovor je već spreman i prema svemu sudeći će ovaj napadač na kraju ostati u Parizu.

No, sudeći prema preokretima koje smo gledali svih ovih mjeseci jasno je da i to treba uzeti s rezervom i sačekati neke zvanične informacije oko budućnosti Mbappea.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Pa da barem pravi toliku razliku na terenu rekao bih ok. Ali ovoliko prepucavanje na cijeni oko ovoga nemogu da razumijem. To su cifre za nepovjerovati. Mislim da bi u Engleskoj ne baš propao, ali ne bi nešto toliko činio da vrijedi toliki novac.
6 0
Edin Merlin
Razmazeno,precjenjeno deriste... Majku mu ......J....M onu iskompleksiranu.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi