Šta će reći Messi? Dani Alves izabrao svog osvajača Zlatne lopte

Ove sezone je briljantan

Šta će reći Messi? Dani Alves izabrao svog osvajača Zlatne lopte

Admin Čaušević

Dodjela Zlatne lopte je jedan od najiščekivanijih događaja u svijetu fudbala.

Za razliku od prošlih ove godine će se gledati učinak tokom jedne sezone pa je već jasno ko su glavni kandidat za osvajanje prestižne nagrade.

Prošle godine uz dosta polemika nagrada je pripala Lionelu Messiju iako su mnogi bili mišljenja da je ovo prestižno priznanje zaslužio Robert Lewandowski.

Ove sezone se izdvojilo jedno ime. U pitanju je briljantni Karim Benzema koji je na 43 meča postigao isto toliko golova. Jedini koji mu može parirati je Sadio Mane iz Liverpoola.

Dani Alves, legendarni desni bek i sadašnji član Barcelone, smatra da upravo Benzema zaslužuje da osvoji Zlatnu loptu.

"Ima sve da je osvoji, za ovo što radi. Ali Liga prvaka će imati veliki utjecaj. Ako osvoji Ligu prvaka, onda je ozbiljan kandidat", rekao je Alves.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ima i igrača u Cityju i Livepoolu koji je mogu osvojiti, ali Benzema zaslužuje nagradu jer je odveo Real do nivoa na kojem ranije nije bio u smislu igre i drugih stvari. Zaslužuje nagradu", kazao je Brazilac.

Benzema igra zaista fantastično tokom cijele sezone. U ključnim momentima on je bio taj koji je nosio Real do velikih pobjeda, posebno u Ligi prvaka kada su izbačeni PSG, Chelsea i Manchester City.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Pa svakako treba Mane iz Liverpoola da osvoji zlatnu loptu.Neko kao benzema(ucjenjivač i silovatelj) bi trebao da bude u zatvoru a ne ovako na tv ekranima da bude primjer djeci!Kuda ide ovaj svijet???
1 9
cccccc
A šta bi trebao reći? Siguran sam da će Messi kao i uvijek čestitati ko god da dobije. Ja ne volim Real ali Benzema zaslužuje ZL ove godine. Da nije bilo onog u Realu i da nije morao igrati za njega sada bi vjerovatno Benzema imao 3-4 zlatne lopte.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi