Slučaj Mbappe: Stigao je odgovor kojeg je čitav svijet s nestrpljenjem iščekivao
Foto - EPA

Oglasio se Carlo Ancelotti

Slučaj Mbappe: Stigao je odgovor kojeg je čitav svijet s nestrpljenjem iščekivao

M. Šljivak

Kylian Mbappe ponovo se našao u centru pažnje svjetskih medija.

Zvijezda PSG-a navodno je zatražio transfer iz kluba jer je nezadovoljan statusom i utjecajem kojeg ima u timu.

Navodno su mu šefovi PSG-a obećali da će on biti glavno lice ekipe prije potpisa ugovora kojim je postao najlplaćeniji na svijetu, no on smatra da je prevaren jer se ništa od onog što je obećano nije ispunilo.

"Ne znam šta mu je klub obećao prije nego što sam ja došao, ali moram reći da se prema njemu ponašamo poprilično osjećajno. Pazimo na njega, slušamo šta će reći jer je bitan igrač za tim", rekao je trener PSG-a Christophe Galtier.

Iz PSG-a su nakon pisanja francuskih medija saopštili da nema istine u tome da je Mbappe tražio transfer, a očekivano prvi klub s kojim se povezao je Real Madrid.

Kraljevi su pokušali na sve načine da dovedu ovog fudbalera u svoje redove. Ipak, Mbappe se zbog novca odlučio ostati u Parizu i iznevjerio je Florentina Pereza.

Sada se priča o njegovom dolasku na Santiago Bernabeu ponovo aktivirala. Novinari su odmah pitali Carla Ancelottija šta misli o dolasku Mbappea u januaru.

"Hoće li Mbappe doći u januaru? Hrabri ste kad pitate tako nešto. Neću vam odgovoriti. Nemam potrebe da odgovaram", poručio je Carlo Ancelotti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kylian Mbappe je od početka ove sezone pod velikim pritiskom javnosti, a i svojim bahatim ponašanjem na terenu znao je zgroziti mnoge ljubitelje fudbala.

Ove sezone 23-godišnji Francuz odigrao je 13 utakmica i postigao je 12 pogodaka, no mnoge itekako zabrinjava brojka od nula asistencija za saigrače.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi