Legendarni Francuz je Mbappeu rekao da ne odlazi u Madrid, objasnio i zašto

Smatra da mu je bolje u Parizu

Legendarni Francuz je Mbappeu rekao da ne odlazi u Madrid, objasnio i zašto

Edmir Škorić

Hoće li Kylian Mbappe na ljeto potpisati za Real Madrid, teško je reći, no činjenica je da i fudbaler i klub žele saradnju i da će raditi na tome da se ona i ostvari.

Mbappe nikada nije krio da želi da ide u Real Madrid, klub čije boje sanja od malih nogu i poput većine dječaka i on je maštao da nosi Realov dres.

To bi se moglo ostvariti na ljeto, jer Mbappe tada ostaje bez ugovora sa PSG-om, mada Parižani pokušavaju da ga uvjere da potpiše produženje saradnje, kako bi ga na kraju prodali Madriđanima.

Osim Reala, Mbappea želi i engleski velikan Liverpool, a naravno i PSG se nada da će zadržati jednog od najboljih fudbalera današnjice.

Real Madrid je jučer izdao saopćenje i demantovao da pregovara o potpisu Mbappea, a bivši francuski reprezentativac Samir Nasri je u jednom intervjuu savjetovao Mbappeu da ostane u Parizu.

Oglasi

“Ako ode, ostavit će prazninu, ali s proračunom će moći potpisati druge igrače - koji neće biti Mbappe, to je jasno. Ali danas ima toliku važnost, bilo u francuskoj reprezentaciji ili u svom klubu. Prije dvije godine rekao sam da je on najbolji igrač na svijetu. Još uvijek vjerujem u to. I uvijek sam izražavao svoje osjećaje: on je iz pariške regije i ja bih na njegovom mjestu ostao u PSG-u", rekao je Nasri, pa je dodao:

"Real ima mnogo titula Lige prvaka, PSG nijednu i to bi trebao da bude njegov izazov. Da je Marseille bio u vlasništvu Katara dok sam ja bio u klubu, nikad ne bih otišao. Mislim da je bolje biti kralj svog naroda”, rekao je Nasri za Le Journal du Dimanche.

Sjajni napadač je ugovorom sa francuskim šampionom vezan do ljeta naredne godine uz opciju produžetka saradnje za još jednu sezonu.

Ona će vjerovatno biti aktivirana tokom sezone kako Mbappe ne bi otišao besplatno, što je dogovor između dvije strane nakon silnih sukoba u kojima su bili.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kylian Mbappe je u dresu PSG-a u prethodnih šest i po godina odigrao 273 utakmice i ima nevjerovatan učinak od 224 gola i 99 asistencija.

Prethodno je nosio dres Monaca, a Parižani su ga platili 180 miliona eura, što je druga najveća cifra svih vremena nakon Neymara za kojeg su Barceloni dali 222 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi