Drugi velikan kvari Realu planove, već je kontaktirao Mbappea

Odavno ga žele dovesti

Drugi velikan kvari Realu planove, već je kontaktirao Mbappea

Edmir Škorić

Jedan od najtraženijih fudbalera današnjice, Kylian Mbappe (24), gotovo sigurno će na ljeto napustiti PSG, ali još uvijek se ne može sa sigurnošću kazati gdje će nastaviti svoju karijeru.

Mbappe je tokom ljeta bio glavna tema svjetskih medija. Francuski reprezentativac odbijao je da produži ugovor s Parižanima, zbog čega je bio i suspendovan, ali na kraju je izgladio odnos s klubom, no i dalje ima aktivan ugovor samo do ljeta 2024. godine.

Očekuje se da tada sjajni napadač napusti Pariz i još uvijek je Real Madrid prvi favorit za njegovo dovođenje. No, prema L'Equipeu, Realu će pokušati da pokvari planove još jedan evropski fudbalski gigant.

Navodi se kako su iz Liverpoola već kontaktirali predstavnike Mbappea kako bi "ispipali teren" i uvidjeli postoji li realna šansa da oni na ljeto kupe 24-godišnjeg golgetera.

Liverpool se i prije zanimao za Mbappea, ali je uglavnom Real Madrid tim u kojem svi vide Mbappea, jer je poznato da je i igrač priznao kako mu je san obući dres Kraljeva.

Oglasi

Mbappe je prošle godine u jednom intervjuu za The Telegraph pak priznao da je ranije razgovarao s Liverpoolom.

"Da, razgovarao sam s Liverpoolom prije pet godina. To je najdraži klub moje majke", priznao je Mbappe, koji je ka i prethodnih i ove sezone najučinkovitiji igrač PSG-a sa 12 golova u 12 utakmica u svim takmičenjima.

Kylian Mbappe je velika zvijezda PSG-a u koji je 2017. došao iz Monaca. Trenutno je jedan od najboljih fudbalera na svijetu, a svakodnevno je u centru pažnje zbog ogromnog interesovanja od strane Real Madrida.

On je nedavno bio u užem izboru za osvajača Zlatne lopte, na kraju je završio treći iza Lionela Messija i Erlinga Haalanda.

Talentovanom Francuzu i dalje ostaje nada da će osvojiti Ligu prvaka i sve su manje šanse da će to uraditi kao igrač PSG-a, a upravo zbog toga želi da ode u Real kako bi konačno postao prvak Evrope u klupskom fudbalu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U fudbalu se stvari znaju preko noći promijeniti, pa je zaista suludo sada već zaključiti Mbappeov transfer na ljeto, ali mnogi su uvjereni da će on ili put Madrida ili Liverpoola, mada će i drugi velikani poput Manchester Cityja pratiti cijeli razvoj situacije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marro
Maloprije ste pisali da je dobio Modrićevu desetku i da je ovaj zbog toga očajan
1 0
Realno01
Ma kakav crni Liverpool. Ili ide u Real,Barcu ili ostaje u PSG.A jedino možda u Englesku da u City ide a kakav crni Liverpool.Čak bi rekao da bi prije u Arsenal otišao
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi