Nemoćni pogled: Dok mu govore da je važan, Real je okrutno izdao Modrića, nova "desetka" je spremna!

Teški dani za Hrvata

Nemoćni pogled: Dok mu govore da je važan, Real je okrutno izdao Modrića, nova "desetka" je spremna!

Admin Čaušević

I dok se uglavnom piše i priča o glasovima Luke Modrića za Zlatnu loptu nekako je u sjeni prošao razotrkiveni Realov plan koji se tiče hrvatskog veznjaka i njegovog broja 10 kojeg već godinama nosi u Real Madridu.

U ovogodišnjem izboru za Zlatnu loptu Modrić je završio na 10. mjestu sa 19 bodova što je svakako odličan plasman za najboljeg hrvatskog fudbalera ikada.

To bi vrlo lako moglo biti posljednje učešće Hrvata u izboru za najprestižniju nagradu u svijetu fudbala jer ga prema svemu sudeći čeka odlazak sa elitne scene.

Modrić koji ima status kapitena u Real Madridu broji svoje posljednje mjesece, ali i možda sedmice kao član Los Blancosa za koje je potpisao još 2012. godine.

Iako što u medijskim istupima što u privatnim razgovorima Hrvatu govore da je važan kotačić u timu čini se da su čelnici Kraljeva već prekrižili.

Oglasi

U prilog tome ide i informacija koju je objavio novinar emisije El Chiringuito, Paco Buyo, i tiče se broja 10 u Real Madridu za sljedeću sezonu.

Naime, navodno je "desetka" već spremna za Kyliana Mbappea za kojeg se očekuje da od ljeta 2024. godine postane član Reala u šta je ubijeđena i svlačionica Kraljeva.

L'Equipe je u petak plasirao vijest kako je Mbappe jedini igrač zbog kojeg je Florentino Perez spreman na sve te da je svjetski prvak neka vrsta opsesije za prvog čovjeka Madriđana.

"Ako se Florentino mora nesrazmjerno truditi za igrača, učinit će to samo za Mbappea. On je njegova opsesija", objavio je L'Equipe.

Ovo su jasni signali da Modrić već mora pakovati kofere i tražiti novi klub, bez obzira što ima cilj da Evropsko prvenstvo ukoliko se Hrvatska plasira dočeka u vrhunskoj formi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bivši Dinamovac ima 38 godina i jedan je od lidera ekipe, Realu je u posljednjoj deceniji dao mnogo toga, ali došlo je vrijeme za oproštaj. To će se desiti ili u januaru ili na kraju sezone.

Bez obzira što i dalje na odličan način koristi svaku minutu što je pokazao i u El Clasicu, činjenica je da Modriću vrijeme ne ide u prilog te da se polako, ali sigurno bliži kraj njegovoj eri u Realu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
imal sta o Modricu!!!!!!!
1 0
user1666065968
**** te Modrica u usta...covjek pred smrt
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti