Stigao prvi konkretan dokaz i prelazak Mbappea u Real Madrid čini se kao gotova stvar

Samo je pitanje vremena

Stigao prvi konkretan dokaz i prelazak Mbappea u Real Madrid čini se kao gotova stvar

Edmir Škorić

Real Madrid i dalje nastoji da dovede Kyliana Mbappea (25). Francuz je danas ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora s PSG-om, što znači da može bez odštete potpisati za bilo koji klub.

Real je i dalje najveći favorit za dovođenje jednog od najboljih fudbalera današnjice. Španci tvrde da Florentino Perez priprema sve što je potrebno za transfer, te je već zakazao telefonski razgovor s Mbappeom.

Glasine o Mbappeovom transferu u Real pojačane su, a sada naročito nakon poteza njegove majke Fayze Lamari. Prema El Chiringuitu, ona je već rezervisala apartman, pošto očekuje da njen sin promijeni sredinu. Ukoliko se preseljenje ostvari, svjetski prvak će odsjesti u Moraleji, regiji na sjeveru glavnog grada Španije.

Podsjetimo, Madrid je uveliko "pritisnuo" Mbappea. Zvijezda Parižana dobila je ultimatum i do sredine ovog mjeseca mora donijeti konačnu odluku i potpisati predugovor.

Real je spreman Mbappeu dati 26 miliona eura godišnje, ali pored toga i 130 miliona eura bonusa za potpis.

Oglasi

Parižani pak pokušavaju da ga nagovore da ostane u njihovim redovima. Spremni su mu dati bolju ponudu od Reala, no pitanje je sa sportskog aspekta šta igrač želi.

U Madridu ne žele da govore javno o Mbappeu, niko u klubu nema pravo na to, ali nadaju se potajno da će im se pridružiti na ljeto.

Ako Kylian Mbappe prihvati poziv Real Madrida, Kraljevi će od naredne sezone imati zaista spektakularan mladi tim koji bi u narednim godinama lako mogao dominirati svijetom fudbala.

Imena poput Mbapepa, Viniciusa Juniora, Rodryga, Arde Gulera, Aureliena Tchouamenija, Eduarda Camavinge, Endricka i drugih, garantuju istinski spektakl u godinama koje dolaze.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Kylian Mbappe je već sedam godina član PSG-a. Porušio je sve rekorde u ovom timu i drugi je najskuplji fudbaler svih vremena jer je plaćen 180 miliona eura.

Slijedi nam 15-ak dana odluke, kada bi Mbappe trebao da prelomi i donese konačnu odluku gdje će nastaviti karijeru. Sve ukazuje na to da će nakon svega ipak biti novi igrač Reala, a činjenica je da je to nešto što on želi od djetinjstva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi