Ancelotti se izvinio dvojici igrača nakon osvojene Lige prvaka: "Žao mi je, nije moglo drugačije"

Sve za uspjeh tima

Ancelotti se izvinio dvojici igrača nakon osvojene Lige prvaka: "Žao mi je, nije moglo drugačije"

Edmir Škorić

Real Madrid je u subotu osvojio Ligu prvaka nakon što je u Londonu savladao dortmundsku Borussiju sa 2:0, a trener Kraljeva Carlo Ancelotti odlučio se potom izviniti dvojici svojih fudbalera, za koje smatra da im je učinjenica nepravda na neki način.

Finale Lige prvaka je bila vrhunac sezone i svi su željeli biti dio tog spektakla. Madriđani su došli do 15. titule, ali pojedini, iako su možda zaslužili, nisu dobili šansu.

"Žao mi je, ali nije moglo drugačije, nama je bilo najvažnije da budemo prvaci", reako je Ancelotti Ardi Guleru i Brahimu Diazu, koji su tokom ligaške sezone dali doprinos, ali nisu nagrađeni na kraju barem nekom minutom u finalu Lige prvaka.

Arda Guler, mladi turski talent, žarko je želio odigrati barem nekoliko minuta u finalu kako bi se i službeno smatrao prvakom, budući da u cijelom takmičenju nije odigrao niti jednu minutu. Nedostatak igre u finalu ostavio je igraču koji obećava gorak okus unatoč kolektivnom uspjehu momčadi.

S druge strane, Brahim Díaz bio je istaknuta figura tokom cijele kampanje Lige prvaka. Njegov nastup tokom turnira bio je ključan u raznim trenucima, ali nije dobio nagradu igranja u finalu.

Oglasi

Ancelotti se, svjestan Brahimova truda i zalaganja, ispričao što mu nije mogao odati to priznanje u najvažnijoj utakmici.

Ancelottijeva emotivna isprika naglašava teškoću upravljanja ekipom punom talenta i apsolutni prioritet osiguranja pobjede u tako značajnom finalu. Unatoč teškim odlukama, momčad je proslavila svoju petnaestu titulu, učvrstivši se kao kralj evropskog fudbala.

Iako nisu nastupili u finalu u Londonu, naravno da su i Diaz i Guler bili presretni zbog osvojenog trofeja, pa su sinoć uživali u proslavi u centru Madrida, a u jednom trenutku je mikrofon uzeo i stidljivi Arda Guler i to na nagovor Ancelottija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On se zahvalio svim Madridistima na podršci koju su imali tokom cijele sezone. Turčin želi biti u Realu i naredne sezone, bez obzira hoće li i koliko igrati, svjestan da je konkurencija na njegovoj poziciji žestoka, ali sa 19 godina već je pokazao da može da odgovori svim ispitima koje zahtijeva igranje za tako veliki klub.

I Diaz, koji se ljetos vratio sa posudbe iz Milana, ima ambicije da ostane u Madridu, a Ancelotti ga je često 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1717419218
Treba ancelotti pozvan nekoga iz jako talentovane nacije zvane 23%
0 0
Sipuga
A Ancelotti ga je cesto sta nabijao ili sta
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi