To je radio i na Grbavici: Mbappe otkrio kakav ritual ima prije svake utakmice koju igra

Jednostavno ne voli da gubi

To je radio i na Grbavici: Mbappe otkrio kakav ritual ima prije svake utakmice koju igra

E. Čaušević

Kylian Mbappe važi za jednog od najboljih igrača na svijetu u ovom trenutku.

Mbappe ima tek 22 godine, ali već nekoliko sezona igra na vrhunskom nivou i mnogi smatraju da će on i Erling Haaland biti pravi nasljednici Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

O Mbappeu se ovih dana mnogo špekuliše jer još uvijek nije produžio ugovor s PSG-om zbog čega postoji mogućnost da na kraju ove sezona napusti Park Prinčeva.

Mbappe je dao zanimljiv intervju za RMC Sport u kojem je govorio o tome na koji način se sprema za utakmice, te kakav "ritual" ima prije svakog meča.

"Važno je da imate samopouzdanje jer kada vam loše ide samo sami sebe možete da pokrenete. Morate sebe da uvjerite da ste sposobni da 'pokrenete planine' ako treba", priča Mbappe i nastavlja.

"Morate sebi govoriti stalno da se spremni da uradite velike stvari. Svaki put kada izlazim na teren sebi govorim da sam najbolji na svijetu bez obzira da li se u toj utakmici na terenu nalaze Messi ili Ronaldo. Oni su bolji igrači od mene i uradili su milijardu stvari više od mene. No, u mojjoj glavi ja sam najbolji i to stalno sebi ponavljam. Ne postavljam sebi granice i uvijek želim dati ono najbolje".

"Mnogi kažu da je to moj ego i da im to smeta, ali ja jednostavno sebe dodatno motivišem na taj način. Kada sam na terenu želim da sam uvijek pobjednik i to je to".

Mbappe ima priliku da pokaže da je najbolji i danas od 17 sati kada PSG igra ligaški derbi protiv Lillea. Ove dvije ekipe bodovno su izjednačene, a Mbappe je sa 20 golova uvjerljivo vodeći strijelac šampionata, a da li će na kraju biti najbolji igrač na terenu ostaje nam da vidimo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

PSG - Lille je moguće odigrati u MaxBetu sa sjajnim kvotama. Favorit je naravno pariški tim, no sa pristojnom kvotom, a tu je još veliki broj raznih opcija za klađenje na derbi koji će se sasvim sigurno pomno pratiti sutra i, ko zna, možda nam već sada da odgovor na pitanje: Ko će biti novi prvak Francuske?

Svakako zapratite i MaxBet na Instagramu i Faceboku

Top Komentari

Tas14
Velika 0 protiv nas neka priča priču nekom drugom. Bravo Zmajevi odigrali ste lijepu i čvrstu tekmu. Ako mogu Ukrajinci uzet bod u Parizu možemo i mi
7 0
Arnel925
Todorović te čuvao u džepu
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi