Sanjao je još kao dijete - Mbappe učio španski za dan kad će biti predstavljen na Santiago Bernabeuu
Kylian Mbappe imao je san da potpiše za Real Madrid i ovog ljeta će ga ostvariti.

Francuska zvijezda

Sanjao je još kao dijete - Mbappe učio španski za dan kad će biti predstavljen na Santiago Bernabeuu

Eldar Ganibegović

Ljeta 2024. godine Kylian Mbappe će gotovo pa sigurno biti predstavljen kao novi igrač Real Madrida. Izgleda da je francuska zvijezda još kao mala sve to sanjala, pa čak i učila španski jezik.

Saga oko Kyliana Mbappea je konačno gotova. Odlučio je da će napustiti PSG, a naredna destinacija gotovo sigurno biti će Real Madrid.

Francuski fudbaler na ljeto će kao slobodan igrač pojačati Kraljeve. Tako će sebi ispuniti dječački san. 

Novinar Julien Laurens otkrio je kako je Kylian Mbappe još kao dijete učio španski jezik. Razlog je bio taj što je sanjao predstavljanje na Bernabeuu.

"Kao dijete je učio španski u školi, a na pitanje zašto to radi, rekao je da se sprema za dan kada će biti predstavljen na Santiago Bernabeu kao igrač Real Madrida", rekao je Julien Laurens.

Liverpool ga mogao dovesti

Male šanse da ga dovede imao je i Liverpool. Tim s Anfielda ga je htio, no sada je sve palo u vodu.

Oglasi

Najveći razlog za to je taj što je Jurgen Klopp najavio odlazak, pa nije poznato ko će naredne sezone voditi Redse.

"Mislim da je u jednom trenutku postojala šansa za Liverpool da potpiše Mbappea. Činjenica da je Jurgen Klop najavio odlazak, dok će Carlo Ancelotti ostati u Real Madridu stvorila je neizvjesnost.

Nije problem što Premier liga nije privukla Mbappea jer je oduvijek želio da igra za Real Madrid", istakao je ranije pomenuti novinar.

Podsjetimo, Javier Tebas, prvi čovjek La Lige, istakao je da je gotovo sigurno da će Kylian Mbappe postati novi igrač Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njega je PSG platio 180 miliona eura AS Monacu 2017. godine, a sada će otići besplatno iz kluba. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti