Hrvat je mogao uništiti Real, ali Carlo Ancelotti izvodi čuda i ništa ga više ne brine
Joselu je još jedan u nizu igrača Kraljeva koji su povrijeđeni ove sezone (Foto: EPA)

Joselu na listi odsutnih, no Italijan je spreman na sve

Hrvat je mogao uništiti Real, ali Carlo Ancelotti izvodi čuda i ništa ga više ne brine

Midhat Šljivak

Madridski Real pod vodstvom Carla Ancelottija igra čudesan fudbal, ali pravo je čudo što su Kraljevi na vrhu tabele i što izgledaju nepobjedivo s obzirom na broj povreda koje su njihovi igrači doživjeli ove sezone. Novi na listi je Joselu koji će pauzirati tri sedmice i ukupno im je ovo 32. povreda u sezoni.

Iskusni napadač Joselu novi je igrač na listi povrijeđenih kod Real Madrida. On će propustiti barem tri sedmice i njegova povreda je ukupno 32. kod kraljevskog kluba ove sezone.

Od početka ljeta Real se suočio s ozbiljnim problemima. Počelo je s mladim Ardom Gulerom i njegovim povredama, čak trojica fudbalera su potom pokidala ligamente koljena (Courtois, Militao, Alaba), a ostali igrači su se kod ljekara redali kao na traci.

Kao uzrok svih problema u Realu su proglasili metode rada hrvatskog ljekara Nika Mihića, koji je bio dugogodišnji šef ljekarske službe. Njemu je u novembru uručen otkaz.

Međutim, ožiljci i dalje ostaju. Realovi problemi i dalje postoje, doduše manji su nego ranije, a nova povreda je stigla s Joseluom na kojeg Carlo Ancelotti neće računati u naredne tri sedmice.

Oglasi

Ipak, i pored silnih problema Kraljevi igraju čudesan fudbal. Carlo Ancelotti krpi tim kako zna i umije i to za sada izgleda zaista vrhunski.

Ove sezone Kraljevi su odigrali ukupno 36 utakmica, ostvarili su čak 29 pobjeda, imaju pet neriješenih utakmica i samo dva poraza.

Čak 84 pogotka postigao je tim čuvenog italijanskog stručnjaka, primili su 31, a 15 puta su golmani Kepa Arrizabalaga i Andriy Lunin sačuvali svoju mrežu.

Oglasi

Dosad je Real uzeo jedan trofej. Pehar Super kupa se našao u njihovim vitrinama, a kako stvari stoje tamo će biti i još jedna titula prvaka Španije.

Real je favorit i u Ligi prvaka. Trenutno imaju stoprocentan učinak u sedam odigranih utakmica i nema dileme da s ovakvim igrom mogu doći do novog trofeja u elitnom rangu evropskog fudbala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Igra Kraljeva zaista je spektakularna. Pravo je uživanje gledati mladu ekipu kako uništava rivale, a u narednoj sezoni će biti još i jači jer im stižu Kylian Mbappe i Endrick.

S dodatno pojačanim napadom Carlo Ancelotti će sigurno uživati. Njegov tim ionako melje sve, no dodatak dvojice vrhunskih napadača donosi mnogo više mogućnosti za budućnost.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi