"Le Parisien" objavio nove nevjerovatne informacije o Mbappeu

Lud ugovor

"Le Parisien" objavio nove nevjerovatne informacije o Mbappeu

Eldar Ganibegović

Čini se sve izvjesnijim da Kylian Mbappe trenutno igra svoju posljednju sezonu u PSG-u, prenosi francuski Le Parisien.

Prema novinarima, možda ne na zimu, ali ne ljeto, napadač će napustiti klub. Iz dosadašnjih izvješća sve govori da će mu sljedeći poslodavac biti Real Madrid.

"Saga o Kylianu Mbappeu protiv PSG-a dakle nije blizu kraja. Ali scenarij i rezultat se pojavljuju", pišu novinari "Le Parisiena" na početku teksta.

Scenarij je vrlo jednostavan: napadač sljedeće zime vjerojatno neće napustiti klub ili su barem šanse za to vrlo male. Međutim, šest mjeseci kasnije ništa ga neće spriječiti da napusti Park prinčeva.

Osim ako Paris Saint-Germain neće, ali klub će se tada morati nositi s posljedicama. A one će biti manjak bilo kakve zarade na nogometašu. Jer ako Mbappe ostane do 2024., onda će moći besplatno otići. Zašto? Ne samo u "Le Parisienu", već iu "L'Equipeu" tvrde da 23-godišnjak ima posebnu neobaveznu klauzulu u ugovoru. Praktično, Mbappe je taj koji odlučuje hoće li u PSG-u htjeti igrati do 2025. ili mu ugovor istječe godinu dana ranije.

"Kao što već dugo govorim, Mbappe će se pridružiti Real Madridu nakon Svjetskog prvenstva u Kataru. Učinit će to u prvom ili drugom prijelaznom roku. Moja naznaka je da ovaj ugovor je već potpisan i na neki način osiguran", napisao je norveški novinar Jan Aane Fjortfort.

Oglasi

U Španiji su, međutim, istakli šta je Mbappea nagnalo da više ne želi igrati u glavnom gradu Francuske.

"On misli da ga je PSG izdao. Da biste razumjeli zašto, morate se vratiti u maj. Sportski menadžment dao je brojna obećanja koja su uglavnom bila nemoguća", napisala je Marca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Bilo je to između ostalih za dovođenje tipične "devetke", odnosno napadača profila Roberta Lewandowskog. To bi omogućilo Mbappeu da zadrži više autonomije u ofeanzivnoj igri. Trenutno mora igrati ulogu takvog napadača, što je nedavno tražio Christophe Galtier, trener PSG-a.

Podsjetimo, 23-godišnjak je član PSG-a od 2017. godine kada je stigao iz Monaca, a s ovim timom je do sada osvojio francusko prvenstvo pet puta, dva kupa Francuske i tri superkupa, dok je Liga prvaka i dalje ostala nedosanjani san za njega i PSG.

Top Komentari

rizzvy
nakon onakve situacije sa potpisivanjem novog ugovora, neće on Madrida očima vidjeti. Osim možda turistički...
4 0
makelele
Ako jednu trulu jabuku stavis u isti sepet sa zdravim jabukama, sve jabuke ubrzo nakon toga odu u k... dzaba mu sto je dobar igrac, kad odvratno smece od karaktera
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi