Bolt poslao poruku Trajkovskom i ismijavao Mbappea: "I žene su brže..."

Jamajčanin se naljutio

Bolt poslao poruku Trajkovskom i ismijavao Mbappea: "I žene su brže..."

Edmir Škorić

Kylian Mbappe je svoju fudbalsku klasu pokazao i nedavno u meču osmine finala Lige prvaka protiv Real Sociedada. Francuz je postigao oba gola u 2:1 pobjedi njegove ekipe, ali se također proslavio sprintom na 100 metara kojeg su mnogi uspoređivali s najbržim čovjekom na svijetu Usainom Boltom.

Mbappe je ove sezone odigrao 34 meča i zabio je 34 gola uz sedam asistencija. Vjerovatno i posljednja sezona u PSG-u jer će od ljeta nastupati u, kako sada stvari stoje, Real Madridu.

Francuski reprezentativac je i u osmini finala Lige prvaka bio PSG-ov čovjek odluke, a njegov podvig i demonstrirana nevjerovatna brzina počeli su da se uspoređuju sa uspjesima Bolta, što je očito zasmetalo Jamajčaninu.

Prema profilu CentreGoals na X, Mbappe je imao brzinu na 100 metara od 10,9 sekundi. Ovo je izvrsno vrijeme i samo nešto više od sekunde sporije od svjetskog rekorda, koji pripada Boltu - 9,58 sekundi.

Stoga ne čudi što su mnogi mediji Francuza počeli uspoređivati ​​sa slavnim atletičarom. Istaknuto je da je igrač "skoro" srušio Boltov rekord. Ove su riječi jako razbjesnile Jamajčanina koji je jasno dao do znanja što misli o svemu.

Oglasi

"Nisam mogao a da se ne nasmijem kad sam to vidio. Čak su i djevojke brže", napisao je Bolt u privatnoj poruci Andreasu Trajkovskom, uspješnom skakaču u dalj koji je Jamajčanina obavijestio o medijskim usporedbama.

"Skoro je (oborio rekord, op.a.)'. Brate, mora da su glupi da objave tako nešto", napisao je Danac. Zatim je na InstaStoryju objavio screenshot razgovora s Boltom.

I zapravo, rekord na 100 metara koji je postigla žena iznosi 10,49 sekundi, a to je vrijeme postigla Florence Griffith-Joyner 1998. godine. Tako je bila oko 0,5 sekundi brža od Mbappea. Prema Athletics Weeklyju, Mbappeovo vrijeme bi mu donijelo 63. mjesto na vječnoj listi svih vremena u ženskom trčanju na ovu udaljenost.

Nema sumnje, međutim, da je njegov rezultat i dalje impresivan. Tim više što nije sudjelovao ni na jednom atletskom takmičenju, niti se za njih pripremao. Jasno je da ima prirodni talent za brzo trčanje i to mu mnogo pomaže u fudbalu i daje veliku prednost u odnosu na protivničke defanzivce.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Boltov rekord i dalje ostaje neoboren

Svjetski rekord u trčanju na 100 m i dalje pripada Boltu i niko mu se do sada nije uspio približiti, iako je bilo dosta prilika. Uostalom, Jamajčanin je ovaj rezultat postavio 2009. u Berlinu, dakle prije nepunih 15 godina.

Zahvaljujući svojim izvanrednim vještinama, on je osvojio mnoge medalje. Najvrjednije su stigle s Olimpijskih igara - svih osam bilo je zlatne boje. Također je osvojio 11 svjetskih prvenstava. Karijeru je završio 2017. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti