Mbappeu postavljeno pitanje o Luisu Enriqueu - Francuz odgovorio kao iz topa i bez dlake na jeziku
FOTO: EPA

Nakon svega što se dešavalo

Mbappeu postavljeno pitanje o Luisu Enriqueu - Francuz odgovorio kao iz topa i bez dlake na jeziku

E. Oštraković

Dvomeč protiv Real Sociedada očito je bio lagan zadatak za igrače PSG-a koji su u obje utakmice protiv ovog protivnika ostvarili pobjede, te su na taj način izborili prolaz u četvrtfinale Lige prvaka.

Nakon slavlja u prvom meču u Parizu rezultatom 2:0, PSG je večeras u gostima također slavio sa 2:1 i sa ukupnih 4:1 izborio plasman među osam ekipa u ovogodišnjoj Ligi prvaka.

Zanimljivo je da je večeras Kylian Mbappe svih 90 minuta proveo na terenu i da je Enrique odlučio da ga ovaj put ne vadi iz igre kao što je to radio u posljednjih nekoliko utakmica.

Mbappe je odigrao sjajno, postigao je dva gola i praktično je donio pobjedu i prolaz dalje svojoj ekipi. Sigruno je da će Francuz dati sve od sebe ove sezone da osvoji Ligu prvaka sa PSG-om.

Dosta je bilo priče u posljednje vrijeme o tome što Luis Enrique iz igre vadi Mbappea, a trener PSG-a nekoliko puta je isticao da mora da se navikne na život bez njega jer Mbappe na kraju sezone napušta klub.

Oglasi

"Je li ovo kazna za Mbappea? Već sam ranije govorio o tome. Prije ili kasnije ćemo ostati bez Mbappea i zbog toga tražim najbolje opcije za tim. Na ovo se moramo navići. Odluka da ga izvedem je bila moja i o tome ne želim uopšte raspravljati", govorio je ranije trener francuskog velikana.

Večeras su novinari konačno Mbappea pitali da prokomentariše svoj odnos sa Luisom Enriqueom. Mbappe je odlučio da ovaj put neće šutiti i dao je svoj odgovor.

"Odnos je dobar, jako dobar. Nemam nikakvih problema sa njim. Imam mnogo problema, ali trener nije jedan od njih", rekao je Mbappe nakon pobjede u Španiji.

Kada je riječ o utakmici Mbappe je u 15. minuti pogodio za 1:0 i već tada je bilo jasno da Sociedad do kraja utakmice čeka nemoguća misija kada je riječ o prolazu u narednu fazu takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Samo što je počelo drugo poluvrijeme stvari su bile jasne. U 56. minuti Mbappe postiže svoj drugi pogodak za 2:0 i ukupnih 4:0 i jasno je bilo da PSG ide dalje.

U finišu utakmice domaći ipak postižu pogodak za 2:1, strijelac je bio Merino u 89. minuti susreta.

Top Komentari

ubnt
Trese se Sadaka FC i Realov yebodrom u Kitaloniji.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi