Posebna nagrada za Manea, trofej i za Gavija, a u Parizu nedostaju tri velike fudbalske zvijezde

Izbor za Zlatnu loptu

Posebna nagrada za Manea, trofej i za Gavija, a u Parizu nedostaju tri velike fudbalske zvijezde

E. Škorić

U Parizu se održava dodjela Zlatne lopte u izboru svjetski poznatog fudbalskog časopisa France Footballa.

Čeka se da se izabere najbolji igrač na svijetu, a po svemu sudeći nagrada će otići u ruke Realovog napadača Karima Benzeme, koji je navodno trijumfovao ispred Roberta Lewandowskog iz Barcelone i Sadija Manea iz Bayerna.

Prethodno je talentovanom Barcinom veznjaku Gaviju dodijeljena nagrada Kopa, koja pripada najboljem mladom igraču svijeta.

Gavi je nagradu osvojio ispred Realovog Edouarda Camavinge, te svog saigrača Pedrija.

Dobitnik posebne nagrade Socrates pripala je Sadiju Maneu. Ovom se nagradom odaje počast fudbaleru koji najviše podržava ili je društveno savjestan u posljednje vrijeme.

"Činim sve što mogu za svoj narod. Trudim se učiniti stvari boljim u svojoj zemlji", rekao je Mane.

Oglasi

Četiri velike fudbalske zvijezde iz raznih razloga stigle večeras u Pariz. Prema pisanju Marce, na ceremoniji nedostaju Vinicius Junior i Luka Modrić (Real Madrid), Mohamed Salah (Liverpool), Erling Haaland (Man City.

Haaland je završio na 10. mjestu, Modrić na devetom, a Vinicius na osmom.

Inače, Alexia Putellas iz Barcelone izabrana je za najbolju fudbalerku godine, a nagradu joj je uručio legendarni Andrij Ševčenko.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Komedija za Gavi, pored Camavinge, Bellinghama i Musiale nije trebao prismrditi. Samo statistiku da pogledamo a ne da ovi igraju u LP dok on u europa ligi..
15 4
Mostarac94
Pored Bellinghama ovaj kepec da osvoji je malo je rec sramota
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi