Mnogi su se pitali ko je mlada dama što večeras sjedi pored Mbappea: "Ne mogu da vjerujem da sam tu"

Trinity je među nominovanim fudbalerkama

Mnogi su se pitali ko je mlada dama što večeras sjedi pored Mbappea: "Ne mogu da vjerujem da sam tu"

Edmir Škorić

Trinity Rodman na ceremoniju dodjele Zlatne lopte u Parizu stigla je večeras puna skromnosti rekavši kako ne može vjerovati da je nominovana među 20 najboljih igračica na svijetu.

Rodman je nagrađena za svoju izuzetnu sezonu s Washington Spiritom, tokom koje je dovela svoj tim do naslova NWSL-a i osvojila nagradu za rookiea godine u ligi.

Ova 20-godišnjakinja debitovala je u američkoj ženskoj nacionalnoj reprezentaciji u februaru ove godine i do danas je upisala sedam nastupa, a čini se da će biti jedna od glavnih uzdanica američke reprezentacije.

Kada se u ponedjeljak našla na crvenom tepihu u Parizu, bila je blago rečeno šokirana i uzbuđena.

"Ne mogu ni vjerovati da sam nominovana", rekla je Rodman. "Činjenica da ću biti u blizini tako nevjerojatnih igrača, nema veze što sam nominovana s njima, jako poštujem sve te igrače i to je za mene san".

Oglasi

Na pitanje o njenim ambicijama za budućnost, Rodman je dodala: "Puno se toga dogodilo do sada i možete samo sanjati, ali mislim da ću samo nastaviti gurati naprijed i da ću davati sve od sebe".

Da ova noć za mladu damu bude još veličanstvenija, sjedila je pored jednog od najboljih fudbalera današnjice, Francuza Kyliana Mbappea.

Inače, Trinity je kćerka legendarnog košarkaša Dennisa Rodmana. Nedavno je postala najplaćenija igračica u SAD-u nakon što je potpisala novi ugovor sa Washingtonom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nagradu za najboljeg fudbalera dobio je napadač Real Madrida Karim Benzema, dok je u konkurenciji fudbalerki nagrada pripala igračici Barcelone Alexiji Putellas. Trinity je završila na 18. mjestu, ali njoj je ionako najvažnije od svega da je uopšte tu večeras.

Top Komentari

Klicko
I nebi trebala biti ovdje.Ženama je mjesto da prave pitu,kalju prijesnac itd jeli tako brat @Mostarac94
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi