Čuveni stadion više neće biti isti: Nestaje tribina koja je bila jedinstvena u svijetu
Foto - EPA

La Bombonera će imati novi izgled

Čuveni stadion više neće biti isti: Nestaje tribina koja je bila jedinstvena u svijetu

M. Šljivak

Čuveni stadion Boca Juniorsa, legendarna La Bombonera, u budućnosti će imati novi izgled.

Predsjednik kluba Jorge Amor Ameal saopštio je da se kreće u projekat renoviranja stadiona i argentinski velikan će uskoro dobiti novi stadion.

"Imamo plan. Vjerovatno će bivši čelnici reći da je njihov, ali zašto ga nisu uradili ako je njihov", rekao je predsjednik kluba Jorge Amor Ameal i nastavio je:

"Ovo je naš projekat koji se zove La Bombonera 360 . Stadion bi imao kapacitet od 80.000 gledatelja. Nismo nikad prestali raditi na projektu. Imali smo dvije godine pandemije i potrebna je ekonomska stabilnost za ovo".

Saopštio je kako još uvijek nije u planu da se promijeni ime stadiona, ali će on imati poprilično drugačiji izgled kada se renoviranje završi.

Poznato je da La Bombonera ima jednu ravnu tribinu po čemu je jedinstvena. Po novom projektu ona će dobiti novu dimenziju i postat će prošlost.

Trenutni kapacitet La Bombonere je 57.000 sjedećih mjesta.

Top Komentari

HarisADP
Konačno će ovo ruglo liciti na stadion. Najveće poznato mi ruglo uz grbavicu i Maksimir
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi