LA Galaxy osudio postupak supruge srbijanskog fudbalera, zakazan sastanak

Aleksandar Katai u problemima zbog nježnije polovine

LA Galaxy osudio postupak supruge srbijanskog fudbalera, zakazan sastanak

Aleksandar Katai, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Srbije je tek zimus stigao u LA Galaxy, a već se našao u problemima i to zbog svoje supruge i njene objave na Instagramu.

Tea Katai je ove sedmice, dok širom SAD-a traju protesti zbog ubistva Georgea Floyda od strane policije u Minnesoti, odlučila svoj stav izraziti na Instagramu - nije mogla naći gori način, niti gori trenutak.

Ona je objavila nekoliko fotografija na Instagram storyju, a na onoj na kojoj se moglo vidjeti policijsko auto ispred mase protestanata je napisala: "Ma pobij g**na bre".

Klub Aleksandra Kataija je sada osudio postupak supruge svog veznjaka nazvavši ga "rasističkim i naslinim".

Također, klub je poručio da će vrlo brzo biti održan sastanak čelinika i Kataija kako bi se razgovaralo o spornom postu njegove supruge, ali i odlučilo o "narednim koracima."

[twitter] https://twitter.com/shaunafield/status/1268277790723518467[/twitter]

Nije isključeno da Katai ostane bez angažmana, pogotovo uzme li se u obzir činjenica da navijači Galaxyja sada na tome insistiraju.

Inače, Katai je u Galaxy stigao nakon što je završila njegova epizoda u Chicago Fireu. Pored pomenutih MLS ekipa, 29-godišnji ofanzivni veznjak/krilni fudbaler je u dosadašnjoj karijeri nastupao za Vojvodinu, Olympiacos, OFI, Platanias, Crvenu Zvezdu i Alaves.

Top Komentari

dinass
Glupaca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi