Balotelli na korak od transfera: Sjećanje na njih mu samo može osvježiti Džeko i nestvarna scena!

Tada je napravio najveću glupost karijere

Balotelli na korak od transfera: Sjećanje na njih mu samo može osvježiti Džeko i nestvarna scena!

Jedan od najpoznatijih italijanskih napadača u posljednjih 10 godina Mario Balotelli ovih dana mijenja klub. 

On je član Brescije od ljeta 2019. godine kada je stigao iz Marseillea kao slobodan igrač, ali nije se proslavio po povratku na Apenine. U 19 utakmica postigao je tek pet golova a zbog kršenja discipline kluba napustiće brod koji kroz nekoliko sedmica i službeno seli u Seriju B.

To je potvrdio i predsjednik Brescije Massimo Cellino.

"Pokušavam da izbjegnem pravnu akciju u slučaju Balotellija. On je čudan momak, nije više u mislima s nama i njegov odlazak odobravam. Ovo nije nužno drugačije od onoga što je radio ranije u karijeri, samo je malo anarhičan", poručio je Cellino prije nekoliko dana.

Naravno, od tog trenutka počele su i špekulacije u koji klub će preći. On će biti 'lako lovište' jer nakon ispadanja kluba u Seriju B automatski prestaje važiti njegov ugovor i bit će slobodan igrač odnosno moći će ga dovesti neka druga ekipa bez da plati odštetu.

Tako se u proteklom periodu govorilo kako bi karijeru mogao nastaviti u Turskoj jer je za njegove usluge zainteresovana ekipa Galatasarayja. Osim toga spominjao se i Brazil odnosno Vasco de Gama.

Ipak, sve bi to trebalo pasti u vodu jer američki mediji pišu kako je Super Mario na korak od transfera u Los Angeles Galaxy. Navodno je agent Mino Raiola dogovorio uslove s američkim timom i posao bi uskoro mogao biti ozvaničen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Balotelli bi tako trebao postati četvrta velika zvijezda Galaxyja i to nakon što su prethodno u ovom klubu igrali David Beckham, Steven Gerrard i Zlatan Ibrahimović.

Upravo utakmica protiv LA Galaxyja prije devet godina je i jedan od razloga zašto je Mario na kraju napustio Manchester City. U prijateljskom susretu, koji je Građanima tada služio kao provjera pred start sezone 2011/12, Balotelli je imao stopostotnu šansu i Edina Džeku samog pored sebe, ali on je odlučio da pokuša poniziti rivala tako što će peto dati gol. Nakon što se obrukao Džeko i ostali saigrači su bili bijesni, a tadašnji trener Roberto Mancini ga je odmah izveo iz igre iako se radilo tek o sredini prvog poluvremena. U video prilogu se i sami možete prisjetiti te situacije:

Top Komentari

Bhf111
Covjek uziva boli ga k za nogometom samo sto cemo kroz koju godinu citati kako je bankrotirao kako nema.sta jesti
2 0
neddim
Hahahahah,al Balotelli je ljudina svgm
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi