Vrijedan minimalac Barcelone na Mendizorrotzi
FOTO: EPA

La Liga

Vrijedan minimalac Barcelone na Mendizorrotzi

H. Zilić

U 22. kolu La Lige duel na stadionu Mendizorrotza u Vitoriji odigrali su Alaves i Barcelona, a konačan rezultat je glasio 0:1.

U prvom poluvremenu nije bilo izrazitih prilika. Alaves je u 23. minuti imao priliku nakon slobodnjaka Escalantea, a Barcelona je zaprijetila u 30. minuti nakon dobrog centaršuta Pedrija, međutim njegovi saigrači kasne na loptu.

U 32. minuti je pokušao Ferran Torres, a kod domaćih i Pons u 45. minuti, bez promjene rezultata.

U nastavku slična slika na terenu, dosta borbe, ali i par lijepih prilika pred oba gola.

Najbolju šansu Barcelona je imala u 63. minuti, Pique je bio neprecizan iz veoma dobre situacije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alaves je pred kraj meča zaigrao malo bolje, a izdvajaju se dvije sjajne šanse. Pina je imao priliku u 74. minuti, ali je komplikovao u završnici, da bi najbolju priliku za domaćine propustio Joselu, igrala se 78. minuta, kada je lopta nakon njegovog udarca otišla pored gola gostiju.

Do kraja utakmice još nekoliko poluprilika i kada se činilo da će utkamica završiti rezultatom 0:0, veliko slavlje za goste u 87. minuti, kada je Frenkie de Jong zatresao mrežu domaćina za 0:1 i ispostavit će se vrijedna tri boda za Barcelonu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Mastaju o halandu a brajtvajt im je domet.Hala Madrid
2 14
BratSergiooo
Kad ne izbore LS tad ce i doci do ovog kluba kojeg do 2008 nije ni bilo u vrhu nigdje ? losiji nogomet niko u Europi ne igra od njih, xavi efekt ??
1 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi