Ludnica u Španiji ponudila utakmicu sezone: Golovi, penali i čudesni hat-trick
FOTO: EPA

Fudbalska poslastica

Ludnica u Španiji ponudila utakmicu sezone: Golovi, penali i čudesni hat-trick

H. Zilić

Spektakularan duel vidjeli smo u osmom kolu španske La Lige. Možda smo i prisustvovali ljepotici sezone. Almeira je dočekala Granadu i završeno je 3:3 u nevjerovatnoj utakmici.

Do 40. minute gledali smo dosta borbe, bilo je prilika pred oba gola, a u finišu prvog poluvremena i prvo čudo na današnjoj utakmici.

Napadač Almerije Luis Suarez i njegov kolega Largie Ramazani napravili su pravi spektakl.

Suarez je u pet minuta uspio postići hat-trick, a sva tri puta mu je asistirao Ramazani. Sve je krenulo u 41. minuti. Ramazani lijepo pronalazi Suareza, a ovaj matira golmana gostiju za prednost od 1:0. Tri minute kasnije ponovo isti majstori na djelu. Ramazani ovog puta odbranu gostiju čini smiješnom i nesebično dodaje Suarezu kojem nije bilo teško da pogodi za 2:0.

U prvoj minuti nadoknade 3:0. Ovog puta je Belgijanac poslao loptu Suarezu sa sredine terena, a ovaj majstorski pogađa za 3:0.

Drugo poluvrijeme donosi buđenje Granada, a spektakl je nastavljen.

Oglasi

U 56. minuti Puertas je promašio penal za goste i svi su tada na stadionu pomislili da je propala i posljednja prilika da se Granada vrati u meč koliko toliko, ali gosti su imali druge planove.

Nakon toga pet minuta postižu dva gola i zakuhavaju finiš utakmice. U 65. minuti Zaragiza iz penala smanjuje na 3:1, a u 70, minuti Sanchez pogađa za 3:2.

Granada je u cijeloj ludnici stigla do 3:3 u 86. minuti strijelac je bio Uzuni i to je bio konačan rezultat ove nestvarne utakmice.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 8. kolo:

Almeria - Granada 3:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi