La Liga bez navijača do 2021. godine i svi se moraju spremiti za ogromne novčane gubitke
Foto - EPA

Tebas održao sastanak s klubovima

La Liga bez navijača do 2021. godine i svi se moraju spremiti za ogromne novčane gubitke

Midhat Šljivak

Prvi čovjek La Lige Javier Tebas održao je sinoć sastanak sa čelnicima klubova iz prve i druge divizije.

Tebas je zakazao sastanak kako bi čelnike klubova obavijestio o održanom sastanku sa Vijećem za sport i predsjednikom Fudbalskog saveza Španije Luisom Rubialesom.

Iako se ne zna previše informacija sa tog sastanka, navodno je postignut dogovor o nastavku sezone, a Tebas je sinoć u razgovoru s klubovima donio nove informacije.

Plan za nastavak sezone u Španiji postoji, ali publike na tribinama neće biti sve do 2021. godine, iako će klubovi zbog toga izgubiti dosta novca.

Zato je Tebas odlučio da upozori predsjednike klubova da pripreme budžete za narednih nekoliko mjeseci, a planirani gubici za utakmice bez publike bit će oko 350 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je ipak mnogo bolja opcija od one koju donosi eventualni prekid sezone koji bi klubove koštao nevjerovatnih milijardu eura.

Klubovi će morati da razrade strategiju za preostalih 11 utakmica u sezoni, a vjerovatno će za narednu sezonu morati i da snize cijenu godišnjih ulaznica.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi